Interne

“Cavalerii teutoni se întorc în Cetatea Feldioara” – VIDEO

“Cavalerii teutoni se întorc în Cetatea Feldioara” – VIDEO

“Cavalerii teutoni se întorc în Cetatea Feldioara” este denumirea unui festival care se petrece vineri şi sâmbătă la Feldioara, în denumirea ei veche – Marienburg, comună care face parte din regiunea istorică Ţara Bârsei, denumirea în germana însemnând cetatea Mariei, cu referire la Fecioara Maria, patroana Ordinului cavalerilor teutoni. Primăria Comunei Feldioara a reuşit să obţină suport financiar prin accesarea unor programe europene menite să crească potenţialul turistic al zonei. Astfel, se va crea un Centru de informare turistică în Feldioara, iar prin asocierea cu Consiliul JudeţeanBraşov, se va începe reconstrucţia Cetăţii, deoarece se doreşte includerea acesteia în circuitele turistice internaţionale.

Cetatea de la Feldioara este cea mai importantă fortificație ridicată de cavalerii Teutoni în Transilvania, reprezentând o moştenire istorică care trebuie pusă în valoare. Un început de promovare pentru această zonă veche este organizarea festivalului „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”, care îşi propune în prima ediţie să prezinte cât mai bine viaţa de zi cu zi a cavalerilor teutoni, proiect care va dura din 2 până în 3 septembrie, zile în care feldiorenii şi turiştii vor putea admira şi lua parte la activităţi ale cavalerilor, cum ar fi lupte, trasul cu arcul, ospăţul; ale domniţelor – ateliere de dans şi muzică, turnirul şi show-urile de dresaj cabalin.

Prima zi festivalul va debuta cu o conferinţă de presă, organizată în Sala Mare din clădirea Primariei, sală ce se va transforma într-un mic muzeu cu exponate medievale, urmând apoi o paradă a cavalerilor, cailor, a artiştilor, care vor prezenta spectacole pe toată durata festivalului, teatru, concerte de muzica medievală, show-uri pirotehnice, o execuţie publică – prin spânzurare etc. În cadrul descrierii vieţii cotidiene, se va pregăti un taur la proţap, din care vor putea să guste toţi participanţii. Pentru cei mici, nu va lipsi grădiniţa medievală, unde se vor juca, se vor costuma în cavaleri, vor învaţa cum să tragă cu arcul la ţintă, vor face lupte de turnir pe caluţi din lemn şi multe alte activităţi pregătite pentru ei. Sâmbătă seară, spectacolul va fi oferit de Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara de la Zece Prăjini, împreună cu un foc de artificii sincronizat audio, care va anunţa încheierea oficială a festivalului „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co