Imobiliare Valea Prahovei
Interne

“Drumurile împăraţilor romani”

“Drumurile împăraţilor romani”

Recent a avut loc semnarea Memorandumului de înţelegere cu privire la cooperarea în cadrul proiectului „Ruta Culturală Turistică a Împăraţilor Romani”. România a decis, inca din 2010, să participe, alături de Serbia, Bulgaria şi Croaţia, la iniţiativa de înfiinţare a traseului turistic “Drumurile împăraţilor romani”, care să includă vizite la obiective cu rezonanţă istorică, situate de-a lungul unor foste rute ale Imperiului Roman.

Eugen Curteanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a semnat vineri la Belgrad , Memorandumul de Înţelegere cu privire la cooperarea în cadrul proiectului “Ruta Culturală Turistică a Împăraţilor Romani”.

România a decis, în anul 2010, să participe, alături de Serbia, Bulgaria şi Croaţia, la iniţiativa de înfiinţare a traseului turistic “Drumurile împăraţilor romani”, care să includă vizite la obiective cu rezonanţă istorică, situate de-a lungul unor foste rute ale Imperiului Roman, inclusiv în ţara noastră. Itinerariul ar cuprinde drumuri romane, apeducte şi amfiteatre din Serbia, Croaţia şi Bulgaria, de la noi cele mai importante obiective situându-se în Constanţa. Dezvoltarea de rute culturale reprezintă, la momentul actual, o prioritate la nivel european, din punctul de vedere al dezvoltării turismului, răspunzând, în acelaşi timp, preocupărilor pentru prezervarea şi promovarea patrimoniului cultural european.

Semnarea, de către ministerele de resort din România, Republica Bulgaria, Republica Croaţia şi Republica Serbia, a memorandumului prezintă o importanţă aparte pentru dezvoltarea turismului în regiune, întărind relaţiile de cooperare deja existente în acest domeniu şi creând noi oportunităţi pentru intensificarea relaţiilor bilaterale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co