Interne

„Drumul Lung spre Cimitirul Vesel” – VIDEO

„Drumul Lung spre Cimitirul Vesel” – VIDEO

A început a doua ediţie a festivalului „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”, o ediţie dedicată rapsodului Grigore Leşe. Festivalul reprezintă un mod de a conserva şi promova valorile tradiţionale româneşti şi, în acelaşi timp, un mod de a ne întoarce la rădăcini, de a ne regăsi conştiinţa naţională.

A doua ediţie a festivalului intercultural de tradiţii „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel” se desfăşoară în perioada 14-20 august, în Maramureş. Această ediţie are ca subtitlu „Pe drumurile lui Leşe”. Organizatorii îi invită pe cei care doresc să participe la festival să îi calce pe urme rapsodului, şi la propriu, şi la figurat. Tabăra generală va fi în Târgu Lăpuş, locul său de obârşie. Prima oprire: biserica unde a primit numele de Grigore. Este o întâlnire de taină, în care omul Leşe mulţumeşte, prin muzică, lui Dumnezeu pentru darurile pe care le-a primit pe parcursul vieţii de până acum. Recitalul se numeşte „Când se îngână ziua cu noaptea”. Leşe va cânta în curtea bisericii, în semn de smerenie”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

„În zilele următoare, va invităm într-un pelerinaj la bisericile de lemn rămase în Maramureş, în vizita la meşterii artizani pentru care vin turiştii străini în România, la cumpărături. Îi vizităm la ei acasă, nu îi rupem de vatră, ca să îi aducem într-un spaţiu impropriu. Grigore Leşe ne va fi gazdă şi ghid în toate aceste peripluri”, se mai arată în comunicat.

Drumul Lung spre Cimitirul Vesel este un festival intercultural de tradiţii ţăraneşti, în care turiştii pot petrecere vacanţe de tip predare – învăţare: ateliere în care pot descoperi meştesugurile, muzica, dansul şi arta culinară de la meşteri şi artişti locali.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co