Interne

„Neorenașterea germană”

Atmosfera specifică anilor 1882-1883 de la Castelul Peleş a fost recompusă în expoziţia temporară “Neorenaşterea germană”, care reuneşte 150 de piese din patrimoniul muzeului, piese de înaltă valoare artistică, ce au aparţinut familiei regale a României.

Organizatorii îşi doresc reconstituirea atmosferei specifice primei faze de finalizare a lucrărilor de construcţie din anii 1882-1883. În cele trei săli ale expoziţiei sunt recreate cabinetul de lucru al regelui Carol I, budoarul reginei Elisabeta şi o cameră de zi din perioada neorenaşteii germane.
Vizitatorii pot admira creaţii artistice din colecţia de artă a regelui Carol I, piese din argint, mobilier manufacturat de Julius Daniel Heymann din Hamburg, căni de bere din gresie şi obiecte din sticlă pictată. Nu vor lipsi nici sculpturile şi picturile ce poartă semnătura celebrilor artişti germani Paul Schad-Rossa, Eduard Haaga şi Carl Fischer, care au folosit la sfârşitul secolului al XIX-lea ca surse de inspiraţie, autori de primă valoare ai Renaşterii: Albrecht Dürer, Hans Burgkmair şi Holbein cel Tânăr. “Sălile expoziției prezintă piese din castel, piese din argint – creații ale meșterilor germani de la sfârșitul secolului al IX-lea, din Augsburg, Nurnberg şi Munchen-, piese din gresie renană, piese din sticlă pictată cu foarte mult talent, în Bavaria, și piese de mobilier”, a spus șeful Secţiei de Cercetare a Patrimoniului de la Muzeul Naţional Peleş, Liliana Manoliu.
Expoziţia poate fi vizitată până pe 12 ianuarie 2012, miercurea de la ora11:00 la 17:00, iar de joi până duminică de la 9:15-17:00. Preţul unui bilet este de 6 lei pentru adulţi, 1,50 de lei pentru elevi şi studenţi şi 3 lei pentru pensionari.
Claudia BÂRLĂ

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co