Interne

116 km de pârtii de schi în România – VIDEO

116 km de pârtii de schi în România – VIDEO

Investiţiile de milioane de euro în domeniul schiabil ne-ar putea impune pe harta pasionaţilor de schi. Staţiunile montane din România cu greu îşi fac loc printre destinaţiile de iarnă europene, pentru că, în ciuda faptului că avem, în prezent, 126 de pârtii autorizate, lungimea lor nu este impresionantă. O singură staţiune din Bulgaria, Pomporovo, are o treime din lungimea tuturor pârtiilor noastre răspândite în 17 judeţe, respectiv 116,5 kilometri.

Potrivit turism.bzi.ro, puţine staţiuni montane româneşti se regăsesc printre recomandările făcute turiştilor pentru sporturile de iarnă. Excepţii sunt puţine. Sinaia este una dintre ele, însă prezenţa acestei staţiuni într-un top al locurilor pe care trebuie să le vezi din Europa de Est are mai degrabă legătură cu Peleşul decât cu pârtiile de schi.

Pentru a deveni o alternativă laBulgariasau Slovacia, România trebuie să-şi dezvolte domeniul schiabil. Au început să fie investiţi bani mai ales în ultimii ani. Potrivit datelor remise de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, începând din 2009, au fost demarate 19 investiţii în domeniul schiabil.

Ministerul condus de Elena Udrea spijină financiar autorităţile locale care vor să modernizeze infrastructura de schi. Până acum, ministerul a investit 284,8 milioane de lei (circa 67 milioane de euro) în dezvoltarea şi îmbunătăţirea domeniului schiabil din România. La aceşti bani se adaugă contribuţia locală.

În acest an, ar trebui finalizată investiţia din Poiana Braşov, estimată la circa 28 de milioane de euro: reabilitarea şi extinderea domeniului schiabil deja existent cu încă trei tronsoane de pârtii, construirea unui lac de acumulare de 120.000 de metri cubi pentru înzăpezirea artificială a 60 de hectare de pârtii, instalaţii de transport pe cablu, dezvoltarea infrastructurii conexe, energie electrică sau telecomunicaţii. De asemenea, şi transportul pe cablu se va prelungi cu două trasee.

Tot în acest an a fost finalizata şi investiţia de la Vartop, din judeţul Bihor. Este vorba despre construirea unei pârtii noi cu o lungime de 1.600 metri cu trei variante de coborâre ce este deservită de un telescaun modern cu patru locuri cu o lungime de 1.095 metri şi cu o capacitate de 1.400 persoane pe oră. Şi în judeţul Suceava a fost finalizată o investiţie în infrastructura de schi. Este vorba despre modernizarea complexului pentru sporturi de iarnă din comuna Mălini, construirea unei pârtii şi amplasarea unor tunuri de zăpadă artificială.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co