Interne

Agroturism de Sarbatori, la Lepsa

Agroturism de Sarbatori, la Lepsa

La aproximativ 75 de kilometri de orasul Focsani, intr-o zona cu pitoresc de povestit, de-a lungul raului Putna, se intinde localitatea Lepsa, veche asezare de padurari si crescatori de animale care in timp s-a dezvoltat prin construirea de case de vacante, pensiuni turistice si agroturistice.

Daca de Sarbatori sunteti in cautarea linistii pierdute, dar si a imbogatirii spirituale, satiunea Lepsa este cadrul ideal. Aici va puteti bucura de minunatiile pe care rezervatia naturala Cheile Tisitei le ascunde, admira apele cascadei Putna, reculege in simplul asezamant al manastirii Lupsa si cate si mai cate.

Paraul Tisita a sapat o vale adanca intre Tisaru Mare si magura Rapa Caprei formand Cheile Tisitei, de o frumusete deosebita. Rezervatia naturala se afla la 850 de metri altitudine si este una dintre cele mai mari zone protejate de pe teritoriul Vrancei.

Cascada Putna, cunoscuta si sub numele de “Saritoarea Putnei” se numara si ea printre bucuriile oferite de priveliste. Declarata monument al naturii in 1973, aceasta are aproximativ 80 de metri lungime, iar apa se strange intr-un lac cu o adancime de aproape 12 metri. In centrul localitatii Lepsa se gaseste o pastravarie cu traditie.

Din centrul Lepsei, daca mergeti in dreapta si urmati soseaua, o sa ajungeti la manastirea de maici cu acelasi nume, unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult, un simbol al acestui loc. In anul 1929 edificiul a ars din temelii, insa a fost reconstruit in 1931. Biserica manastirii adaposteste o icoana cu chipul Mantuitorului si al Maicii Domnului pictata la Ierusalim, datata 1584, dar si o icoana facatoare de minuni.

Sursa: www.turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co