Articole

Britanicii: satele românești sunt „blocate în Evul Mediu”

Un articol publicat recent în The Telegraph face vâlvă în rândul cititorilor. Acesta vorbește despre satele românești care au rămas „blocate în Evul Mediu”, relatează Dailybusiness.ro.

Astfel, în satele din Carpații românești, caii și căruțele sunt mai folositoare agricultorilor decât mașinile, scrie publicația britanică The Telegraph. De asemenea, artistul britanic George Butler a realizat niște portrete ale românilor de la sate, fie înarmați cu coase, fie lucrând la târgurile de animale. Lucrările sale au fost expuse recent la Institutul Cultural Român din Londra, începând cu 27 octombrie și până în 7 noiembrie.

Reacțiile cititorilor au fost diverse – fie au considerat că este fantastic, fie ne-au făcut săraci – „nu e nimic romantic în a tăia iarba cu coasa: se numește sărăcie”.

coasa

„Dacă trăsurile cu cai sunt atât de romantice, de ce nu îți iei și tu una? Aaah … România ar trebui să rămână în sărăcie, într-o capsulă a timpului, ca să avem ce vizita și să vedem cât de pașnică era viața înainte de revoluția industrială. E mai distractiv să te chinui să scoți apă din fântână cu mâna decât să o iei pur și simplu de la robinetul de la bucătărie sau să nu folosești mașina și să mergi ore în șir pe jos pentru a parcurge distanțe mici sau să faci sport dând cu coasa în soarele arzător. Cât de multe alte parți ale lumii ar trebui să rămână în sărăcie pentru ca noi să avem ce vizita?”, întreabă comentatorul consternat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co