Interne

Bucurestiul este “cool”

Bucurestiul este “cool”

Capitala României ocupă locul al doilea într-un clasament al celor mai “in trend” oraşe unde poţi studia, realizat de un site francez . Printre criteriile de selecţie s-au numărat preţul unei halbe de bere, proporţia studenţilor şi numărul cartierelor pline de viaţă. In clasament au fost incluse 24 de capitale europene plus Barcelona si Milano.

Bucurestiul s-a clasat pe locul al doilea in topul celor mai „cool” orase din Europa, dupa Lisabona, cercetarea fiind realizata de revista franceza online slate.fr. Printre criteriile dupa care a fost alcatuit clasamentul, se numara pretul berii, numarul studentilor din oras si numarul de cartiere unde turistii sau locuitorii se pot distra.

In total, au fost luate in considerare 11 variabile, printre care si calitatea transportului de noapte si legislatia privind consumul de canabis. In final, autorii articolului au realizat doua studii: unul care a atribuit o pondere egala tuturor criteriilor si un al doilea atribuind o pondere mai mare, de 20%, cazarii.

Primul clasament a fost condus de Lisabona, iar cel de-al doilea, de Varsovia.

Bucurestiul a fost pe locul al doilea in ambele clasamente, care au cuprins fiecare cate 25 de orase europene, printre care si Viena, Budapesta si Oslo.

Capitala Romaniei a fost urmata in primul clasament de Praga, Vilnius si Varsovia, iar in cel de-al doilea clasament a devansat Vilnius, Praga si Budapesta.

In ceea ce priveste sursele, jurnalistii revistei au apelat la site-ul de statistica Eurostat. Pentru numarul de cartiere in care turistii se pot distra, autorii au apelat la ghidul Routard, iar pentru pretul biletului de intrare in cluburile de noapte, la Resident Advisor.

1 Comment

1 Comment

 1. Daniela Smits

  7 ianuarie 2012 at 9:51 PM

  In sfârsit, vesti bune pentru Bucuresti, dar si pentru România, în general.
  Urmaresc în deaproape progresele turismului în România si ma bucur ca au aparut pensiunile (unde voi dormi si eu când vin în tara -luna iunie, terasele (care, în Belgia, sunt o sursa f. buna de bani si o traditie).
  De abia astept sa vin, ca sa vad cu ochii mei progresele facute de d-na Elena Udrea (din inima : „La Multi Ani” si multa sanatate si putere ca sa continuati ce ati început!).
  Cu stima
  Daniela Smits

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top
Translate »

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co