Externe

Cele mai “calde” orase din lume

Cele mai “calde” orase din lume

Exista cateva locuri pe Pamant unde caldura extrema sau umiditatea ridicata sunt lucruri „normale” pentru oameni. Daca nu iti place caldura foarte tare, tine minte locurile urmatoare, pentru a le evita data viitoare cand calatoresti, sau mergi in sezonul rece.

Situat pe malurile Nilului, Cairo este unul dintre cele mai fierbinti orase ale lumii. Cel mai mare oras din Africa se „bucura” atat de caldura intensa – 40 de grade Celsius, cat si de o umiditate in exces datorita asezarii sale langa un fluviu.

Desi Atena era cunoscuta ca fiind un oras extrem de poluat, mai nou, capitala Greciei este faimoasa pentru temperaturile sale mult prea mari. Cu peste 40 de grade in timpul verii, orasul a inregistrat o  temperatura record pentru Europa,  de plus 48 de grade Celsius.

Al cincilea oras ca marime in SUA, Phoenix este de departe unul dintre cele mai calduroase locuri. Climatul extrem de torid si uscat face ca aici temperatura sa depaseasca 40 de grade in timpul verii.

Cunoscut pentru orizontul incantator, mesele abundente si multicuturalitatea sa, Kuala Lumpur ramane in mintea turistilor, din pacate, de cele mai multe ori pentru umidiatea excesiva si caldura insuportabila de care se lovesc pe tot parcursul anului. Temperatura medie este de 30 de grade, iar maxima, de 37.

Melbourne are cateva anormalitati climaterice. Vara se intampla ca temperaturile sa urce mai mult decat ar trebui, poate si datorita pozitionarii sale pe harta. In februarie 2009, un record s-a atins printr-o temperatura de 46,4 de grade Celsius, asta in timp ce medie anuala nu depaseste 19,8 de grade.

4. Hong Kong, China….Umiditatea si caldura intensa sunt „punctele forte” ale orasului. Desi temperatura din timpul zilei ajunge doar la 30 grade Celsius, umiditatea excesiva creaza o senzatie de „sauna” extrem de greu se suportat. Metropola devine o „camera de aburi” in cele mai aglomerate momente ale zilei iar din acest motiv, locuitorii si-au construit cai de acces spre principalele mall-uri dotate cu sisteme de aer conditionat.

Situat intr-o zona arida, Las Vegas experimenteaza temperaturi extreme cum nu sunt in niciun alt oras din SUA. In timpul unei zile de vara se ajunge cu usurinta la 40 de grade Celsius. Un lucru interesant este faptul ca Las Vegas-ul este situat in apropierea celei mai tari locatii din emisfera vestica: Valea Mortii, California. In 1911 s-a inregistrat aici o temperatura de 56,7 de grade Celsius – la un grad „distanta” de recordul mondial.

In Bangkok temperatura din timpul zilei ajunge pana la peste 40 de grade Celsius iar noaptea nu scade, mentinandu-se aproximativ la o valoare apropiata. Aglomeratia si poluarea din centrul orasului cresc si mai mult temperatura si umiditatea din timpul zilei, ingreunand astfel viata locuitorilor si a turistilor.

Orasul Jazan este un port situat pe coasta Marii Rosii a Arabiei Saudite care spre deosebire de de multe alte orase ale lumii are o populatie de mai putin de 2 milioane de oameni. Acest loc ultra-fierbinte nu se poate lauda cu cea mai ridicata temperatura, dar caldura constanta de pe parcursul intregului an (cu maxime de pana la 40 de grade Celsius si minime de 21 de grade), situeaza orasul pe prima pozitie printre cele mai fierbinti locuri din lume.

Sursa: www.9am.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co