Interne

Delta Dunării, invadată de turiști străini

Delta Dunării, invadată de turiști străini

Delta Dunării a fost invadată de turiști străini în 2011. Numărul turiștilor din Delta Dunării a urcat cu peste 45% în primele 9 luni ale lui 2011, față de aceeași perioadă din 2010, arată datele Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism.

Cele mai mari creşteri ale numărului de turişti străini în primele 9 luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate în Delta Dunării (+45,2%), staţiunile balneare (+16,5%), localităţile mici, sate şi orăşele (+16,1%), Bucureşti şi oraşele mari (+12,4%) şi staţiunile montane (+11,2%), arată datele prelucrate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism.

Per ansamblu, România a atras în primele 9 luni ale anului 2011 cu 12,6% mai mulţi turişti străini faţă de anul trecut.

Creşteri spectaculoase au avut loc şi în ceea ce priveşte preferinţele turiştilor români. Cele mai importante evoluţii au fost înregistrate la nivelul staţiunilor balneare (+23,7%), al Bucureştiului şi oraşelor mari (+20,7%), al staţiunilor montane (+17,9%) şi al localităţilor mici, sate şi orăşele (+15,7%).

Per ansamblu, în primele nouă luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă din 2010, numărul de turişti români a avut o creştere de 16,9%.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT) este o unitate aflată în coordonarea MDRT, care realizează analize folosind datele Institutului Naţional de Statistică , ale Băncii Naţionale a României şi ale mai multor organisme internaţionale de cercetare a turismului.

Sursa: www.money.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co