Articole

Edenul plajelor albe şi al peisajelor psihedelice – Insulele Maldive

Edenul plajelor albe şi al peisajelor psihedelice – Insulele Maldive

Destinaţia turistică decupată, parcă, din rai, unde te vei putea relaxa pe o plajă cu nisip alb şi fin, vei putea da frâu liber imaginaţiei, contemplând apa azurie şi lagunele cu adevărat impresionante, vei începe să visezi şi îţi vei bucura privirea în culori de-a dreptul psihedelice, te aşteaptă cu braţele deschise tot timpul anului. Insulele Maldive, din ce în ce ma căutate de turişti din toate colţurile lumii, îţi vor deschide poarta către o lume dominată de corali şi palmieri, în care tot ceea ce trebuie să faci este să-ţi laşi simţurile să evadeze. Te vei putea bucura de o varietate de sporturi de apă, vei fi uimit de multitudinea vieţuitoarelor şi vei pleca de acolo extaziat de creaţia naturii. Dacă alegi ca destinaţie pentru vacanţa ta insulele Maldive, nu uita să-ţi pui în bagaj costumul de baie şi fii sigur că îţi laşi acasă toate grijile, pentru ca te vei întoarce cu bateriile complet încărcate de acolo.

Ce vei putea vizita sau cum te vei putea distra

Cele 1.190 insule tropicale de coral sunt celebre pe întreg mapamondul, mulţumită turismului subacvatic. Având o temperatură perfectă pentru scăldat, apa are un grad de vizibilitate de peste 50 de metri, astfel încât tu te vei bucura pe deplin de frumuseţile ascunse în adâncuri. Nu-ţi face griji dacă va fi pentru prima dată când vei face asta, odată ajuns acolo, vei găsi în absolute orice staţiune şcoli pentru începători. Mai mult decât atât, la tot pasul vei da peste locuri de unde îţi vei putea închiria echipamente speciale pentru scufundări. Nu uita să te plimbi cu una din multele bărcuţe cu fundul de sticlă care vor sta la dispoziţia ta în Maldive, pentru o experienţă autentică. Ca să profiţi şi mai mult de concediul tău exotic, du-te să vezi rechinii de recif şi peştii tropicali, la Mushimasmingili Thila, sau treci prin Centrul Islamic, ca să te minunezi de cele peste 20 de moschee împrăştiate peste tot, în capitală. Cei pasionaţi de pescuit pot trece printr-o experienţă inedită, dacă aleg să facă o excursie cu o barcă de dimensiuni mari, echipată pentru peşti, pe timpul nopţii. Nu uita să vizitezi şi epava Victoria Maldivelor, care a fost scufundată în 1981, şi nu te întoarce acasă până nu petreci cel puţin o noapte pe o insulă pustie!

Paradis culinar

În edenul celor îndrăgostiţi de plaje albe îţi vei desfăta privirea cu celebrele spectacole de dansuri şi muzică tradiţionale, în cadrul cărora băştinaşii îţi vor arăta mişcările lor lente sau mai alerte, într-o frenezie care te va cuprinde negreşit. Lasă-ţi papilele gustative să fie desfătate de aroma inedită a băuturii tradţionale, obţinută din nuci pisate, amestecate cu frunze de piper, cuişoare şi lămâie, sau de platourile apetsante de peşte şi orez, alimentele de bază ale mâncărurilor localnicilor. Gustă şi din minunatele nuci de cocos şi lasă-te încântat de specialitatea locală, peştele picant.

Sfaturi utile

Dacă nut e deranjează aglomeraţia, preţurile un pic mai piperate şi agitaţia celorlalţi turişti, este recomandat să alegi această destinaţie între lunile decembrie şi aprilie, când, în antiteză cu clima prezentă în România, te vei putea bucura de câteva ore în plus de soare, această perioadă reprezentând apogeul sezonului secetos în această parte de lume. În plus, te vei putea bucura de o vizibilitate mai mare în apă şi de o temperatură numai-bună cât să-I faci geloşi pe cei pe care i-ai lăsat acasă. Exceptându-i pe cei care lucrează în staţiuni, majoritatea băştinaşilor se simt ofensaţi de hainele decoltate sau de goliciunea trupului, aşa că nut e aştepta să îi vezi, în afara comunităţilor isolate. Aminteşte-ţi să ai întreg corpul acoperit, dacă intri într-o moschee, ca să nu-i superi pe indigenii musulmani. În rest… bucură-te de superlativul pe care natura l-a dăruit insulelor Maldive!

 

Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN

pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co