Interne

Experiența lecturii, la „Noaptea Bibliotecilor”

Asociaţia EXCEDO, în parteneriat cu Asociaţia Marketer Club şi Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România invită în noaptea de 1-2 octombrie 2011 toți pasionații de lectură la „Noaptea Bibliotecilor”.

Proiectul îşi propune să readucă în atenţia publicului plăcerea de a merge la bibliotecă, o instituție aproape uitată de majoritatea tinerilor.

Deși Kindle sau iPad sunt considerate o alternativă a bibliotecilor reale, pasionații de lectură susțin că PDF-ul nu poate învinge emoția și parfumul filelor unei cărți, pe care o găsești în bibliotecă. Într-o eră în care informația este la o distanță de un simplu click, „Noaptea Bibliotecilor” amintește că experiența lecturii trebuie redescoperită și aprofundată.

De-a lungul nopții de sâmbătă spre duminică (1-2 octombrie) în bibliotecile din țară vor fi organizate conferințe, ateliere, mese rotunde, spectacole de teatru, proiecții de film, concerte unplugged, prezentări de carte rară, expoziții, vernisaje.

Pasionații de lectură vor putea discuta deschis cu personalitatii ale realității culturale, din medii diverse: Dan C. Mihailescu, Maia Morgenstern, Acad. Gabriel Strempel, Florin Piersic jr, Mircea Vasilescu, Adrian Papahagi, Doina Rusti, Mircea Toma, Dan Puric, Jean Lorin Sterian, Lucian Mandruta, Alex Ștefanescu, Costi Rogozanu, etc. Programul detaliat se gaseste pe site-ul evenimentului, www.noapteabibliotecilor.ro.

sursa: evz.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co