Interne

Expozitia „Ferdinand I, omul şi regele”, la Castelul Peles

Muzeul Naţional Peleş găzduieşte expoziţia temporară Ferdinand I, omul şi regele. Aceasta îşi propune să dezvăluie marelui public o latură a omului Ferdinand, prin intermediul pasiunilor sale: botanica, bibliofilia, lectura şi vânătoarea, fără a neglija calitatea sa de monarh.

Piesele expuse fac parte din patrimonial muzeului gazdă, dar sunt şi exponate împrumutate din colecţiile Muzeului Naţional de Istorie a României, Muzeului Naţional Filatelic şi Muzeului Naţional Militar ,,Ferdinand I”. Alături de mantia regelui Ferdinand I stau copiile coroanei regale şi a buzduganului de la Încoronare, un tron de la sfârşitul secolului al XIX-lea, masca mortuară, portrete regale, ordine şi medalii, fotografii de epocă, trei dintre uniformele suveranului şi un valtrap.
Unul dintre motivele care a determinat organizarea unei expoziţii dedicate lui Ferdinand I este împlinirea a 95 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. „Până acum, Muzeul Naţional Peleş a dedicat câte două expoziţii fiecărei figuri regale, iar Regelui Ferdinad nu. Aceasta este prima expoziţie dedicată regelui Ferdinand I după cea din 1997 şi îşi propune să omagieze figura celui care a fost al doilea rege al României şi cea mai importantă personalitate politică a secolului XX”, a spus Măcrina Oproiu, muzeograf la Muzeul Naţional Peleş.
Expoziţia este deschisă până pe 2 septembrie şi poate fi vizitată miercurea de la 11:00 la 17:00, iar de joi până duminică de la 9:15 la 17:00.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co