Externe

Gradini zoologice din Europa

Gradini zoologice din Europa

Din ce in ce mai multi romani isi petrec vacantele colindand prin Europa. De cele mai multe ori sunt insotiti de copii care trebuie sa aiba si ei parte de distractiile specifice varstei cum ar fi …o vizita la gradina zoological. Iata care sunt cele mai frumoase gradini zoo din Europa.

Considerata pe buna dreptate cea mai mare si mai importanta gradina zoologica din Rusia, gradina zoo din Bulevardul Gruzinskaia are in spate o istorie zbuciumata, locatia fiind, in prezent, una dintre cele mai apreciate asezaminte de acest gen din lume. Astazi, gradina zoologica din Moscova se intinde pe o suprafata totala de 21,47 de hectare, dintre care spatiul destinat exclusiv animalelor are o suprafata de 21,36 hectare. Asezamantul moscovit adaposteste un numar total de 8.270 animale din numai putin de 917 specii. De fapt, gradina zoologica din Moscova este celebra in lumea intreaga pentru faptul ca adaposteste cele mai mari populatii si nuclee de crestere ale tigrilor siberieni si leoparzilor de Amur, doua specii de feline cu risc iminent de disparitie din salbaticie.

Denumita Bioparco di Roma de catre cetatenii Orasului de pe cele Sapte Coline, gradina zoologica din capitala Italiei a fost construita in anul 1908 si, in contrast cu majoritatea gradinilor zoologice europene care au in derulare programe stiintifice, gradina din Roma a ramas credincioasa dezideratului sau initial, anume acela de a oferi publicului distractie si relaxare. Aici, animalele nu sunt tinute in custi, ci in spatii largi, despartite de aleile vizitatorilor prin intermediul santurilor adanci.

Madrilenii alaturi de cohortele de turisti care se perinda anual prin capitala Spaniei, au privilegiul de a vizita o gradina zoologica „clasica” situata in imediata apropiere a unui imens Acvaparc. Ocazie minunata de a admira in conditii reale atat animalele care traiesc pe uscat, cat si cele care cutreiera marile si oceanele. Aici se intalnesc cei mai multi ursi panda din Europa, unul dintre acestia fiind primul urs panda nascut in Europa, in urma unui procedeu de inseminare artificiala.

Orasul Luminilor, Paris,  a beneficiat de o gradina zoologica inca din anul 1793, in plina desfasurare a Revolutiei Franceze. Conform unei decizii a Consiliului National din acelasi an, toate animalele exotice aflate in proprietate privata au fost donate Menajeriei din Versaiiles (viitoarea gradina zoologica).

In capitala ceha se afla una dintre cele mai bine cotate gradini zoologice in lume: gradina zoologica din Praga nu este doar un sanctuar viu, in care animalele zburda fericite in semilibertate, ci si o adevarata Arca a lui Noe, prin care au fost salvate de la disparitie specii valoroase de animale.

Daca ajungeti in Viena, indreptati-va pasii spre Tiergarden Schonbrunn, adica gradina zoologica Schonbrunn, situata in apropierea palatului cu acelasi nume. Fondata in anul 1752 drept menajerie imperiala, aceasta este, de fapt, prima gradina zoologica din lume. Gradina zoo din Viena prezinta siguranta si clasa in cel mai aristocratic stil austriac.

Sursa: www.turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co