Articole

În ce metropole să NU călătoreşti – VIDEO

În ce metropole să NU călătoreşti – VIDEO

Marile metropole sunt cunoscute ca fiind printre oraşele cu cea mai ridicată rată a violenţei. Nu este o regulă, însă. Uneori, în unele dintre cele mai mici şi mai neînsemnate oraşe se ascund războaie, acte de terorism, tensiuni etnice sau crimă organizată. Iar Europa nu duce deloc lipsă de astfel de zone.

Business Insider prezintă o listă a celor mai periculoase oraşe din Europa pentru care, pe lângă factorii enumeraţi mai sus, a mai luat în considerare şi calitatea vieţii.

Sofia,Bulgaria- Aproape o treime dintre locuitorii capitalei ţării vecine spun că nu se simt în siguranţă în propriul oraş. Deşi numărul crimelor a scăzut în 2010, jafurile şi furturile sunt în continuare foarte frecvente.

Cel mai îngrijorător fenomen din Sofia este crima organizată. În 2009, ambasada SUA laSofiaraporta că între 1993 şi 2008, în capitala Bulgariei se produseseră 140 de asasinate.

Mitrovica, Kosovo – Oraş divizat între sârbi şi albanezi, în Mitrovica au loc frecvent scandaluri din motive etnice. Din această cauză, în oraş, încă mai sunt prezente numeroase trupe NATO de menţinere a păcii.

Glasgow, Scoţia – Dacă în urmă cu câţiva ani era capitala crimei din vestul Europei,Glasgowse confruntă în continuare cu o rată ridicată a violenţei. În 2003, oraşul era cel mai violent din Marea Britanie, în special din cauza înmulţirii atacurilor prin înjunghiere. În 2005, Glasgow era mai violent decât Rio de Janeiro, iar în 2008 numărul de incidente violente per capita era mai ridicat decât în New York.

Marsilia, Franţa – Comparativ cu capitala crimei din vestul Europei sau cu oraşul divizat din motive etnice, Marsilia poate părea o apariţie bizară în listă. Şi totuşi, al doilea cel mai mare oraş din Franţa este o metropolă afectată profund de crima organizată, trafic de droguri şi răfuieli între bande rivale.

Tibilisi,Georgia- După războiul cu Rusia, din 2008, în Georgia sunt multe zone de care ar fi mai bine să te fereşti. În capitalaTbilisi, violenţele sunt la ele acasă. Anul trecut, au avut loc câteva explozii de la periferia capitalei, iar poliţia a reuşit să oprească mai multe atentate cu bombă.

Erevan,Armenia- În 2008, alegerile prezidenţiale s-au transformat în proteste violente în masă, descrise ca fiind cele mai periculoase din perioada post-sovietică a ţării. Opt persoane au fost ucise şi 150 rănite.

Armenii apar în rapoartele internaţionale pe primele locuri şi în ceea ce priveşte violenţa domestică, un subiect tabu în această ţară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co