Interne

Inaugurare cu fast la Poiana Braşov

Inaugurare cu fast la Poiana Braşov

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a participat, pe 26 decembrie, la inaugurarea domeniului schiabil de la Poiana Braşov, cea mai mare investiţie în turism din ultimii 20 de ani.Ministrul şi-a manifestat speranţa ca aceste investiţii să aducă din ce în ce mai mulţi turişti în ţara noastră.

Suprafaţa schiabilă a staţiunii Poiana Braşov a crescut cu 50 de hectare, ajungând la 85 de hectare odată cu inaugurarea domeniul schiabil modernizat.

Lungimea pârtiilor înainte de amenajare era de 16,4 kilometri, iar acum este de 24 de kilometri, lăţimea medie a pârtiilor ajungând la 45 de metri faţă de 20 înainte de amenajare.

Gradul de dificultate a pârtiilor a fost păstrat, dar a suferit modificări prin corecţii de pantă, prin crearea de variante ocolitoare ale zonelor mai dificile, astfel încât schiorii să poată trece uşor de pe o pârtie pe alta.

Prin această modernizare a domeniului schiabil şi prin amplasarea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale sezonul de schi poate fi de acum prelungit la patru luni pe an. Pentru producerea zăpezii artificiale s-a construit pe platoul Ruia un lac de acumulare la altitudinea de 1490 m.

Pe domeniul schiabil modernizat au fost montate două linii noi de telescaun. Cu aceste două instalaţii noi capacitatea de transport a domeniului schiabil s-a dublat, ajungând la peste 8.500 de persoane pe oră. Investiţia a costat 25 milioane de euro plus TVA, bani alocaţi de Ministerul Turismului.Potrivit ministrului Elena Udrea, în urma promovării României ca destinaţie turistică şi datorită investiţiilor în infrastructura acestui sector, turismul românesc intră pe ”făgaşul cel bun”. Ministrul Turismului a adăugat că tot ce s-a realizat în Poiana Braşov este un prim pas, iar ministerul va continua să investească în această zonă şi în judeţul Braşov, dar şi în locurile angrenate în proiectul privind desfăşurarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, precum Râşnov, Azuga, Prdeal, Buşteni, Sinaia, investiţii în dezvoltarea acestor localităţi.

Sursa: www.capital.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co