Inaugurare la Suceava

Ministrul Cristian Petrescu, a inaugurat, la Suceava, primul centru naţional de informare şi promovare turistică finanţat din fonduri europene. Proiectul nu se încheie cu această inaugurare, ci este doar primul pas în implementarea unui serviciu de calitate, a spus ministrul in cadrul evenimentului.
Cristian Petrescu, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, s-a aflat vineri la Suceava, unde a participat la deschiderea primului centru naţional de informare şi promovare turistică finanţat din fondurile europene alocate României cu această destinaţie, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului .
Valoarea totală a proiectului este de 1.748.000 lei. Pe lângă construcţia efectivă, proiectul prevede dotarea şi organizarea centrului în vederea funcţionării lui efective. Astfel, clădirea de circa 300 mp va dispune de mobilier adecvat, de echipamente şi softuri informatice, iar angajaţii vor avea la dipoziţie o bază de date cu informaţii turistice. Totodată, fondurile europene contractate finanţează realizarea de materiale de promovare: un website, hărţi, pliante şi afişe.
Ulterior, ministrul Cristian Petrescu a verificat stadiul lucrărilor iniţiate anul trecut de consiliul judeţean în parteneriat cu consiliul local pentru reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a zonei sale de protecţie. Proiectul, cu o valoare totală de 52.598.000 de lei, beneficiază de finanţare nerambursabilă în valoare de 41.032.000 lei prin programul Regio.
La finalul vizitei, ministrul Cristian Petrescu a semnat contractul prin care Consiliul Judeţean Suceava primeşte finanţare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectul „Modernizarea drumului judeţean 175, Pojorâta – Izvoarele Sucevei”. Proiectul va fi finanţat prin Instrumentul European pentru Vecinătate şi Parteneriat (ENPI), în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, gestionat de MDRT. Proiectul, cu o valoare totală de 2.607.000 de euro, se va derula pe o perioadă de 21 de luni şi are ca obiectiv îmbunătăţirea infrastructurii regiunii istorice a Bucovinei prin reabilitarea drumului judeţean care oferă legături directe către punctul de trecere a frontierei Izvoarele Sucevei – Sepit şi către drumul naţional DN 17.
Sursa: comunicat MDRT