Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Întâlnire cu Mircea Badea la Canionul Şapte Scări – Munţii Piatra Mare – VIDEO

Întâlnire cu Mircea Badea la Canionul Şapte Scări – Munţii Piatra Mare – VIDEO

Marian Petre a fost recent într-o expediţie pe munte şi ne-a povestit câte ceva despre Cheile Şapte Scări. Acestea sunt situate în partea central-vestică a Munţilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 metri, nu departe de Valea Timişului (Dâmbu Morii), pe pârâul Şapte Scări, afluent de stânga a Văii Şipoaie. Sunt cele mai mari şi mai spectaculoase chei din întreg arealul Masivului Piatra Mare.

Traseul porneşte din dreptul Cabanei Dâmbul Morii, accesul făcându-se din DN1. Venind din direcţia Timişul de Jos spreBraşov, după ce trecem de o benzinărie, facem dreapta peste râu pe pod. Mai trecem peste un mic pod pe dreapta până în dreptul unei bariere, unde putem parca maşina. De aici începe traseul propriu-zis, marcat cu bandă galbenă, pe care îl urmăm aproximativ o oră, până la baza canionului. Traseul prin canion nu prezintă mari pericole, dar atenţie la urcatul scărilor, care, din cauza apei, sunt alunecoase. După parcurgerea celor 7 scări în aprozimativ o jumătate de oră, ajungem la un punct de răscruce, de unde putem alege traseul din dreapta, pentru ocolirea canionului (marcaj punct roşu) şi întoarcerea pe acelaşi traseu ca la venire (banda galbenă) în aproximativ o oră, sau traseul din stânga, marcat cu triunghi albastru, spre Prăpastia Ursului, şi continuarea pe traseul Drumul Familiar, marcat cu bandă roşie, până foarte aproape de bariera de unde ne-am început traseul.

Traseul prin Canionul Şapte Scări este un traseu accesibil unui grup variat de iubitori de natură, el reprezentând o alternativă foarte bună pentru o ieşire de o zi, în locul clasicului grătar la pădure.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co