Articole

Invitație la Castelul Cantacuzino din Bușteni

Invitație la Castelul Cantacuzino din Bușteni

castelul cantacuzinoTuriștii care și-au făcut planuri de vacanță și vor ajunge pe Valea Prahovei trebuie să ia în calcul neapărat și o vizită la Castelul “Cantacuzino”, din stațiunea Bușteni.

Renovat și reintrat relativ recent în circuitul turistic, castelul reprezintă o pagină importantă de istorie, iar pe lângă arhitectura deosebită oferă vizitatorilor imagini superbe, pornind de la vitraliile lucrate cu măiestrie, până la colecția de heraldică, unică în România.
Castelul a fost construit în anul 1911, de arhitectul Grigore Cerchez, la comanda prințului Grigore Cantacuzino, zis “Nababul” datorită averii sale foarte mari. Înconjurată de cascade, grote şi fântâni arteziene, construcția în stil neoromânesc se află în topul primelor castele din România, din punct de vedere arhitectural. Și interioarele sunt foarte spectaculoase, fiind bogat ornamentate, mare parte dintre acestea păstrându-se într-o stare excelentă. “Colecția de mozaicuri, colecția de vitralii lucrate în Italia, pe insula Murano, apoi picture realizate pe piele de Cordoba, de pictorul austriac Johan Frankenbergen, ce reprezintă o galerie a străbunilor, precum și o colecție de heraldică aflată în salonul mare al castelului, ce reprezintă blazoanele familiilor de boieri din Moldova și Țara Românească, încuscriți cu acești cantacuzini…”, a explicat ghidul Mariana Cristescu.
Alte atracții
Pe lângă acestea, atenția vizitatorilor mai este atrasă, în Salonul de Onoare, și de un candelabru masiv, original, dar și de scara din lemn de stejar sculptat, fără piloni de susținere, doar încastrată în perete, care duce până în turnul castelului. Într-o stare foarte bună de conservare se află și mozaicul venețian, viu colorat, din holul principal, și scara monumentală realizată din marmură de Carrara. Castelul este situat într-un cadru natural deosebit, astfel că de pe balcon, din turn sau de pe terasă, panorama munților Bucegi și a stațiunii Bușteni este uimitoare. Turiștii pot vizita gratuit curtea interioară, grotele și turnul de vânătoare și au la dispoziție un loc de joacă pentru copii, manej de călărie, foișoare și un restaurant.
Castelul se află la numai zece minute de mers pe jos din centrul stațiunii Bușteni, iar turiștii mai pretențiosi au la dispoziție o calească și un mini-car. Acesta poate fi vizitat zilnic, între orele 10.00 și 19.00, iar tarifele sunt de 10 lei pentru copii, 15 lei pentru studenți și 20 de lei pentru adulți, dar există și pachete speciale pentru grupuri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co