Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Mai putin cu avionul…

Mai putin cu avionul…

O treime dintre romanii care calatoresc cu avionul o fac in interes de serviciu. Numarul romanilor din mediul urban care au zburat cu avionul anul acesta a scazut. Majoritatea romanilor calatoresc in interes de serviciu in Italia, urmata de Franta, Germania si Spania. Pentru concedii si vizite la rude, romanii zboara cel mai des in Spania si Italia.

Numarul romanilor din mediul urban care au zburat cu avionul anul acesta a scazut la 12,6% de la 32% in 2010, aproximativ 35% din calatorii fiind facute in interes de serviciu, potrivit companiei de cercetare de piata Daedalus Millward Brown. Majoritatea romanilor calatoresc in interes de serviciu in Italia, urmata de Franta (17%), Germania (16.9%) si Spania (14.2%). Pentru concedii si vizite la rude, romanii zboara cel mai des in Spania si Italia.

Aproximativ 68% din populatia Romaniei, din mediul urban, cu varsta intre 14 – 65 ani au facut cel putin o calatorie cu avionul

Peste jumatate dintre persoanele care au calatorit cu cu avionul anul acesta au zburat o singura data, in timp ce aproximativ un sfert au calatorit cu avionul de 2 ori.

Motivele principale pentru a zbura sunt personale fie ca este vorba de concedii, fie de vizite la rude.

In ceea ce priveste companiile cu care romanii au zburat in 2011, peste 60% dintre respondenti au ales companii low-cost, 36,9% cu Wizz Air si 25,6% cu Blue Air, in timp ce intre companiile de linie se remarca Tarom, 21,1% din respondenti mentionand ca au zburat cu aceasta companie.

Sursa: www.wall-street.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co