Interne

Minivacanta de 1 mai

Minivacanta de 1 mai

Bugetarii vor avea o mini-vacanta de 1 mai, dupa ce premierul Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, a anuntat ca va declara ziua de luni, 30 aprilie, nelucratoare. Astfel, calculand si weekend-ul, personalul din sectorul bugetar ar urma sa se bucure de 4 zile libere, avand in vedere ca marti, 1 mai, este deja zi nelucratoare, conform legii.

Guvernul intentioneaza sa declare ziua de 30 aprilie nelucratoare pentru personalul din sectorul bugetar, urmand ca marti sa initieze procedurile legale pentru a materializa aceasta intentie.

Asadar, ziua de luni 30 aprilie 2012 va fi declarata zi nelucratoare in sectorul public si urmeaza sa fie recuperata ulterior, intr-o sambata din luna mai, astfel incat sa fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia Sarbatorii de 1 Mai, a declarat, duminica, premierul Mihai Razvan Ungureanu.

„MDRT sustine aceasta initiativa, pentru ca ar duce la cresterea circulatiei turistice de 1 mai si la un numar mai mare de zile petrecute de turisti in statiuni”, a declarat anterior Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Potrivit Codului muncii, singurele zile nelucratoare sunt:

1 si 2 ianuarie – duminica si luni ;

prima si a doua zi de Pasti – in 2012, aceste zile au fost 15 si 16 aprilie, respectiv duminica si luni;

1 mai – in 2012 este intr-o zi de marti;

prima si a doua zi de Rusalii – in 2012, aceste zile sunt 3 si 4 iunie, respectiv duminica si luni ;

Adormirea Maicii Domnului – 15 august 2012 este o zi de miercuri;

1 decembrie – in 2012, Ziua Nationala se celebreaza intr-o zi de sambata;

prima si a doua zi de Craciun – 25 si 26 decembrie 2012, respectiv marti si miercuri.

In plus fata de acestea, adeptii diferitelor culte religioase legale mai beneficiaza de “doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine”.

In 2012, dintre cele 11 zilele libere prevazute de legislatia municii numai o parte sunt, calendaristic, in timpul saptamanii. Mai exact, in total, pe parcursul anului, salariatii care program de lucru obisnuit, de luni pana vineri, beneficiaza in total de 7 zile libere din cele 11 sarbatori legale impuse de Codul muncii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co