Minunile Indiei

Daca India ar trebui sa fie descrisa intr-un singur cuvant, atunci acesta ar fi diversitate. Este probabil singura tara din lume atat de diversa, incat este imposibil de spus ce iti place cel mai mult aici. Cele 28 de state si cele 7 uniuni teritoriale ofera culturi atat de variate una de alta, incat fiecare oras pe care il vizitezi, iti da senzatia ca te afli intr-o lume distincta.
Aflata in Worli, Haji Ali Dargah este una dintre cele mai frumoase structuri arhitecturale din oras. Nu numai ca este una reprezentativa pentru orasul Mumbai, dar este si unul dintre cele mai fine exemple ale culturii islamice indiene. In medie, in fiecare saptamana, indiferent de religia pe care o au, aici vin in jur de 100.000 de pelerini. In interiorul altarului exista incaperi separate de rugaciune, pentru femei si barbati si in functie si de traditia musulmana.
Orasul Fatehpur Sikri este probabil una dintre cele mai somptuoase creatii arhitecturale datand din timpul domniei acestui imparat indian. Este unul dintre acele locuri unde istoria se afla concentrata intre zidurile orasului. Tour operatorii din India reusesc se descrie istoria acestor locuri in mod fabulos, asa ca nu rata aceasta destinatie!
Nu poti veni in India fara a vedea “Poarta Indiei”. Privita drept un monument national al tarii, ‘India Gate’ este un adevarat tribut adus patriotismului. Proiectata de catre Sir Edward Lutyens, constructia a fost ridicata in onoarea celor 90000 de soldati indieni care si-au pierdut viata in primul razboi mondial si in timpul razboaielor afgane.
Templele Khajuraho sunt unele dintre cele mai populare temple medievale apartinand religiilor hindusa si jainista. Aflate in Madhya Pradesh, templele sunt vestite pentru sculpturile erotice cu care sunt impodobite.
Constructia Templului de Aur a fost inceputa de Guru Ram Das si terminata de Guru Arjan Dev. In secolul 17, Adi Granth, Sfanta Scriptura, a fost terminata si asezata in interiorul templului. Este un loc sacru pentru indienii Sikh din toata lumea. Casa de rugaciune este deschisa pentru toata lumea care ajunge aici, indiferent de religie, clasa sociala sau casta. “Templul lui Dumnezeu”, cum mai este numit, este placat cu aur si facut din marmura.
Cunoscut si sub numele de “Pagoda Neagra”, Templul Konark este unul dintre cele mai frumoase temple din lume. Este un exemplu de stil arhitectural din perioada dinastiei Ganga. Povestea care sta in spatele sau este aceea ca Samba, fiul Lordului Krishna s-a imbolnavit grav, iar dupa aproape 10 ani, el a fost vindecat de Surya, Zeul Soarelui. In onoarea sa, a fost construit Templul Konark, cunoscut si ca Templul Soarelui. El are forma carului Zeului Soarelui si este impodobit cu sculpturi din piatra. Rotile carului actioneaza ca niste cadrane solare, indicand exact ora, pe toata durata zilei.
Cunoscut si ca Sanctuarul Bharatpur, acest loc creat si administrat de
Palatul Mysore, sau Palatul Amba Vilas este una dintre cele mai populare atractii turistice din India, dupa Taj Mahal, atragand aproape 3 milioane de turisti anual.
Construit la inceputul secolului 20, Memorialul Victoria a fost proiectat ca un tribut adus Reginei Victoria, urmare a faimei de care s-a bucurat Imperiul Britanic in India.
Taj Mahal este probabil cea mai frumoasa creatie de arta si arhitecturala care exista in prezent in India. Realizat in intregime din marmura alba si una dintre cele 7 minuni ale lumii, Taj Mahal este un amestec de stiluri arhitecturale imbinate armonios (persan, turcesc si indian). Asa cum spune legenda, mausoleul a fost construit de catre imparatul Shah Jahan, in secolul 17, in memoria iubitei sale sotii, Mumtaz Mahal. Tot legenda spune si ca imparatul le-a taiat mainile celor care au cosntruit monumentul, pentru ca o astfel de minunatie sa nu mai poata fi construita niciodata.
Sursa: tuktuk.ro