Interne

Mischa Kuball: Plato’s Mirror

Mischa Kuball: Plato’s Mirror

Mitul peşterii a inspirat foarte mulţi artişti de-a lungul vremii, dar Mischa Kuball a reuşit să vină cu o abordare proaspătă. Expoziţia „Plato’s Mirror” a artistului german a fost vernisată aseară la MNAC.

La eveniment, Kuball le-a tradus iubitorilor de artă conceptul în jurul căruia este construită expoziţia de artă contemporană şi a stat de vorbă cu toţi cei interesaţi să îi discute lucrările.

Ca artist, Mischa Kuball se implică într-o manieră unică în analizarea fenomenului luminii. Cu ajurtorul unor instalaţii simple, dar eficiente, folosind proiectoare, folii de argint, fotografii şi clipuri video, Kuball dă viaţa unor spaţii de percepţie şi experienţe celor întâlnite în metafora peşterii lui Platon. Pe Kuball îl interesează raportul dintre realitate şi imagine, aşa cum este trăit acest raport la nivel individual.

Mischa Kuball trăieşte şi lucrează în Dusseldorf şi este şeful catedrei de artă media, holografie şi light art la Kunsthochschule fur Medien Koln. Expoziţia organizată la MNAC de Institutul Goethe va putea fi vizionată şi în alte oraşe ale ţării. Până pe 25 martie, însă, aveţi timp să vizitaţi expoziţia la Muzeul Naţional de Artă Contemporan

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co