Interne

NATO intră în HOTELURILE DIN BUCUREŞTI. Cât câştigă capitala

Potrivit calculelor Gândul, capitala ar putea câştiga aproximativ 1,2 milioane de euro în urma Adunării Parlamentare a NATO, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 7 – 10 octombrie.

Potrivit calculelor gândul, capitala ar putea câştiga aproximativ 1,2 milioane de euro în urma Adunării Parlamentare a NATO, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 7 – 10 octombrie. Suma este reprezentată de cheltuielile de cazare ale celor 350 de parlamentari, care vor fi însoţiţi, conform estimărilor, în medie, de câte două persoane. La banii daţi pe cazare se adaugă cheltuială zilnică estimată la circa 100 de euro de persoană.

Cea mai mare parte a cheltuielilor va fi reprezentată de costurile legate de cazarea demnitarilor străini. La un tarif mediu al cazării de 250 de euro pe noapte, cele aproape 1.050 de persoane care vor vizita Bucureştiul cu ocazia Adunării Parlamentare a NATO vor cheltui, în total, pe trei nopţi de cazare,787.500 de euro, având în vedere faptul că aceştia au ales să stea la hotelurile de cinci stele aflate în centrul Bucureştiului, cum ar fi InterContinental, Radisson Blu SAS, JW Marriott Grand Hotel, Athenee Palace Hotel. Unii parlamentari vor sta însă şi la hotelul de trei stele Ibis.

Contactaţi de gândul reprezentanţii hotelurilor menţionate mai sus nu au dat detalii despre pachetul de cazare oferit demnitarilor, invocând confidenţialitatea contractelor încheiate cu clienţii, dar au confirmat că aceştia vor primi reduceri faţă de preţurile afişate la recepţie, având în vedere faptul că rezervarea cuprinde un număr mare de persoane.

Cât costă cazarea în cea mai scumpă cameră a unui hotel de cinci stele

Cele mai mari tarife sunt afişate la recepţia hotelului Marriott, acestea putând varia între 200 şi 1.161 de euro pe noapte. Cea mai scumpă cameră a hotelului este apartamentul prezidenţial care are o suprafaţă de 140 de metri pătraţi.

Persoanele care aleg să se cazeze într-un apartament prezidenţial la Marriott beneficiază de o gamă largă de facilităţi dintre care şase telefoane, o bucătărie complet echipată, de la frigider şi cuptor cu microunde, până la tacâmuri de argint, tigăi, veselă şi pahare, dar şi aer condiţionat, două televizoare, patru halate de baie, seif, minibar, fier de călcat şi masă pentru călcat, birou, masă pentru opt persoane. Apartamentul cuprinde o sufragerie şi două băi placate cu marmură.

Pentru un buget mai scăzut, cuprins între 204 euro şi 244 de euro pe noapte, delegaţii Adunării Parlamentare a NATO ar putea alege să se cazeze la hotelul Marriott într-o cameră de tip business, de 35 de metri pătraţi, într-o cameră din categoria executive, de 40 de metri pătraţi sau într-o cameră de tip grand executive, cu o suprafaţă de 43 de metri pătraţi.

Tariful de cazare într-un apartament variază între 349 de euro pe noapte şi 580 de euro pe noapte, clienţii putând alege unul dintre apartamentele din categoria executive, senator, business sau ambasador, ultimul cuprinzând o sufragerie spaţioasă, două dormitoare, o bucătărie complet echipată, un dormitor dotat cu pat de tip king-size şi două băi placate cu marmură.

Ce hotel oferă cele mai mici tarife de cazare

Cele mai mici tarife sunt afişate la recepţia hotelului Ibis, aflat în apropierea Palatului Parlamentului. Cea mai ieftină cameră disponibilă în ofertă este cea standard, care dispune de un pat dublu şi de o canapea. Tariful plătit pentru o astfel de cameră este de 54 de euro pe noapte.

Hotelul Ibis cuprinde printre altele o serie de săli de conferinţă, un centru de afaceri, un restaurant şi un bar şi oferă servicii de curăţare chimică sau obişnuită.

Cât costă o noapte într-un apartament de lux

Delegaţii NATO pot beneficia, de asemenea, pe perioada vizitei la Bucureşti, de servicii de cinci stele în cadrul hotelului Radisson Blu SAS, amplasat în Centrul Capitalei. Acesta cuprinde 424 de spaţii e cazare, dintre care 311 se încadrează în categoria standard, 74 în cea business, iar 39 sunt apartamente.

Pentru aproximativ 343 de euro pe noapte, clienţii hotelului Radisson Blu SAS pot să se cazeze într-un apartament care cuprinde un dormitor. Acesta dispune de o suprafaţă de 65 de metri pătraţi, iar clienţii beneficiază de mic dejun inclus în preţul camerei. Atunci când vine vorba despre facilităţi, persoanele cazate într-un astfel de apartament beneficiază de un spaţiu de lucru separat, internet şi cafetieră în cameră, dar şi de acces gratuit la centrul spa şi la zona exclusivistă „Executive Lounge” a hotelului.

Pentru suma de 208 euro pe noapte membrii participanţi ai Adunarii Parlamentare NATO pot alege un apartament din categoria Elite.

Pentru suma de 255 de euro pe noapte pot alege un apartament din categoria Elite Executive, unde vor beneficia de un dormitor, o cameră de zi şi de un spaţiu care poate fi utilizat pentru diferite întâlniri. Inclus în preţ este şi accesul la centrul spa aflat din cadrul hotelului.

Cât costă cazarea la kilometrul 0 al Capitalei

Tot de servicii de cinci stele vor beneficia şi cei care vor alege să se cazeze în hotelul InterContinental, aflat în Piaţa Universităţii, la kilometrul 0. Acesta cuprinde 257 de camere aşezate pe 22 de etaje, la ultimul etaj găsindu-se centrul spa al hotelului, care oferă clienţilor acces la piscină, la saună, la jacuzzi şi la o sală de fitness.

Persoanele care vor să stea la acest hotel pot alege o cameră al cărei preţ începe de la 97 de euro pe noapte.

Pentru o sumă cuprinsă între 111 euro pe noapte şi 125 de euro pe noapte, demnitarii ar putea alege să se cazeze într-o cameră deluxe sau într-o cameră care dispune de un pat king-size, ambele având o suprafaţă de 30 de metri pătraţi.

Facilităţile incluse în preţ sunt similare, diferenţa fiind aceea că la achiziţionarea unei camere deluxe primeşti doar acces la centrul spa, nu şi acces la clubul exclusivist aflat în cadrul hotelului InterContinental.

Cele mai scumpe camere disponibile sunt cele 20 de apartamente cu vedere spre Piaţa Universităţii, care au o suprafaţă de 60 de metri pătraţi şi sunt dotate cu paturi king-size, jacuzzi, seif, facilităţi de ceai şi cafea şi internet de mare viteză. Toate camerele prezentate mai sus cuprind şi câte un balcon.

Cât costă să ai vedere la Piaţa Revoluţiei

Diplomaţii ar putea alege să se cazeze şi la hotelul Athenee Palace Hilton pentru o sumă cu prinsă între175 de euro pe noapte şi 221 de euro pe noapte. Într-un astfel de buget se încadrează camerele din categoria king, king executive sau unul dintre apartamentele courtyard, diplomat sau junior.

O cameră din categoria king are o suprafaţă de 33 de metri pătraţi, clienţii putând să alegă dintre camerele al căror balcon are vedere spre curtea interioară, spre bulevardul Victoria sau spre Piaţa Revoluţiei. Baia este placată cu marmură, iar clienţii care se cazează într-o astfel de cameră beneficiază de acces la internet wireless, pat king-size, aer condiţionat, minibar şi pot juca jocuri video pe televizor.

În cazul în care membrii delegaţiei ar alege o cameră din categoria king executive, utilitată special pentru a facilita activitatea oamenilor de afaceri, aceştia ar beneficia şi de acces la zona exclusivistă „Executive Lounge” a hotelului.

Apartamentele aflate în cadrul hotelului Athenee Palace Hilton cuprind două băi şi au vedere spre grădina interioară a clădirii şi spre terasă. Cea mai scumpă cameră disponibilă în acest hotel este apartamentul prezidenţial, care are o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, vedere spre Piaţa Revoluţiei şi cuprinde un dormitor, o cameră de zi şi un spaţiu de lucru.

Toate ofertele prezentate mai sus sunt în conformitate cu site-urile oficiale ale hotelurilor InterContinental, Radisson Blu SAS, JW Marriott Grand Hotel, Athenee Palace Hilton şi Ibis.

5,2 milioane de euro a costat organizarea Adunării Parlamentare a NATO la Bucureşti

De la microbuze noi, laptopuri şi imprimante, până la pământ de flori şi spray contra gândacilor, Parlamentul României a făcut cumpărături pentru Adunarea Parlamentară a NATO, care va avea loc în Capitală, în perioada 7-10 octombrie.

Pentru cele patru zile ale evenimentului care va avea loc în premieră la Bucureşti, statul român cheltuieşte 23 de milioane de lei, aproximativ 5,2 milioane de euro. Din totalul fondurilor alocate pentru organizarea evenimentului, Senatul a primit aproximativ 11 milioane lei, iar Camera Deputaţilor în jur de 12 milioane lei. Banii, proveniţi din fondul de rezervă al Guvernului, asigură inclusiv transportul urban al celor 350 de reprezentanţi ai statelor NATO şi al însoţitorilor acestora. Pentru transferul de la hotel la Parlament, legislativul a înlocuit microbuzele vechi cu opt autovehicule noi şi a închiriat 24 de autocare, costurile ridicându-se la peste 480.000 de lei.

Odată ajunşi în clădirea din Dealul Arsenalului, invitaţii vor avea la dispoziţie birouri şi aparatură nouă şi se vor deplasa între etajele imobilului cu ascensoare recondiţionate. Confortul este foarte important, drept care un întreg proces de înnoire – de la zugrăvirea pereţilor degradaţi la dotarea cu instalaţii de aer condiţionat, a fost demarat încă din vară.

În privinţa spaţiilor de lucru, Parlamentul va avea amenajate patru săli şi câteva zeci de birouri pentru şefii de comisii. Sala „I. C. Brătianu”, aflată exact în centrul clădirii, va fi compartimentată astfel încât să poată găzdui comisiile Adunării, în timp ce sălile de presă vor avea mobilier nou.

Sala de plen a Camerei Deputaţilor trece, la rându-i, prin anumite transformări. Băncile vor fi dotate cu microfoane pentru luarea cuvântului şi cu căşti care să asigure traducerea discursurilor. Şapte cabine destinate translatorilor sunt amenajate, de asemenea, în sala de plen.

3,6 tone de carne pentru mesele zilnice

Dineurile nu puteau lipsi de la un asemenea eveniment, astfel că gazdele au deja prevăzute în buget şi acoperirea respectivelor cheltuieli pentru şefii şi secretarii de delegaţie. Pentru mesele zilnice, invitaţii vor avea la dispoziţie două restaurante, (dintre care unul proaspăt inaugurat), iar din meniu va conţine cotlet de porc, pulpă de porc, ceafă de porc, rinichi, creier şi ficat de porc, limbă şi burtă de vită. În total, 3.650 de kilograme de carne, achiziţionată cu 44.500 de lei, datele reieşind din cererile de ofertă ale Camerei Deputaţilor, prezentate de Mediafax.

Evenimentul mai presupune, de asemenea, şi o recepţie, organizată de Senat. Curăţenia este şi ea importantă, astfel încât Senatul a prevăzut un contract de aproape 30.000 de lei pentru zeci de produse: de la detartrant, detergent lichid şi înălbitor pentru perdele, la mop profesional plat, insecticid pentru plante şi spray pentru gândaci.

Parlamentarii NATO nu vor pleca din România cu mâna goală. Gazdele au pregătit şi cadouri simbolice. O sută de mii de lei au fost alocaţi pentru achiziţionarea a 900 de obiecte de sticlă prelucrată manual, majoritatea fiind vaze de diferite forme şi dimensiuni.

sursa: gandul.info

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co