Articole

Nisipurile de Aur – perla Bulgariei – GALERIE FOTO

Nisipurile de Aur – perla Bulgariei – GALERIE FOTO

Fie că eşti în căutarea unei escapade romantice, vrei să pleci în concediu sau vrei să-ţi petreci un sfârşit de săptămână alături de familie, într-un cadru inedit, perla litoralului bulgăresc, cea mai populară staţiune din ţara cu care se învecinează România la sud, te aşteaptă, anul acesta, cu oferte accesibile. Nisipurile de Aur, staţiunea situată în mijlocul unei vegetaţii cu adevărat luxuriante, încununată de flori, stejari bătrâni de sute de ani şi terase ferite de lumina puternică a soarelui, acordând o atenţie deosebită turiştilor în căutare de fashion şi lux. Plaja cu un nisip extrem de fin, de la care provine şi numele staţiunii, este lipsită de flora şi fauna daunătoare oamenilor, cum ar fi meduzele.


Inedit este faptul că în parcul staţiunii, situat la o altitudine destul de mică, aceasta nedepăşind 300 de metri, vei regăsi porci mistreţi, iepuri, veveriţe, fazani, vulturi sau chiar cerbi. Aflat la doar 15 kilometri de Albena şi aproximativ 18 kilometri de Varna, paradisul bulgăresc te aşteaptă să-l descoperi începând cu luna mai a acestui an. Tot acolo ai posibilitatea să te răsfeţi în cadrul unor şedinţe de tratament împotriva artritei, nevrozei, faringitelor cronice sau bronşitelor, cu ajutorul razelor ultraviolete, al climatului marin, al salinităţii apei şi a bine-cunoscutelor nămoluri.


Cât te costă cazarea


O vacanţă la Nisipurile de Aur nu se anunţă a fi foarte costisitoare, având posibilitatea să te cazezi la unul din cele peste 80 de hoteluri, pentru doar 30 de euro pe noapte, tarif aplicat pentru un hotel de patru stele. Fiind atât de aproape de România, poţi alege să te deplasezi până în staţiune cu maşina personală, dar poţi prinde o ofertă rentabilă şi pentru un bilet de avion. Cu săli de conferinţă ultramoderne, săli de sport complet echipate, cinemtograf în aer liber, un parc acvatic, un cazino şi oferte de tratamente balneare, Nisipurile de Aur pare să fie destinaţia perfectă pentru vacanţă şi foarte bine echilibrată din punctul de vedere al preţurilor.


Ce variante de distracţie ai


Dacă ajungi în această parte a Bulgariei, te poţi distra în voie într-unul din cluburile de noapte, poţi merge la teatrul de vară, poţi juca bowling, tenis sau minigolf şi poţi închiria yachturi sau bărci rapide. Merită să vizitezi Turnul cu ceas Sfântul Ioan Botezătorul (Cyasovnya Yoana Krestitelya, în limba bulgară), Mănăstirea Aladja, construită pe două nivele, datând din secolul al XVI-lea, sau poţi face drumeţii către izvoarele minerale. Deschisă până în luna octombrie a fiecărui an, staţiunea Nisipurile de Aur a primit, în anul 1996, premiul Blue Flag, mulţumită curăţeniei plajei şi a serviciilor de o calitate ireproşabilă.


Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN
pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co