Interne

Obiective turistice in Brasov

Obiective turistice in Brasov

Orasul Brasov, resedinta de judet si municipiu al Judetului Brasov, este un reper turistic al tarii noastre. Incarcat de monumente istorice, cu o arhitectura aparte, cu diverse festivaluri si evenimente culturale organizate an de an si situat intre munti, Brasovul este un adevarat exponent cultural, un oras prolific care atrage mereu foarte multi turisti.

Brasovul sau Kronstadt (in germana) nu sta deloc prost la capitolul obiective turistice, fiind un oras in care nu ai cum sa te plictisesti prea curand, putand mereu sa descoperi ceva nou. Fie ca vei dori sa te relaxezi in Piata Sfatului, fie ca esti curios sa vezi cum e „Biserica Neagra”.

Cetatea Brasovului a fost in Evul Mediu una dintre cele mai importante cetati ale Transilvaniei. Inaltarea centurii de aparare a inceput in secolul XIV, iar lucrarile la constructie au durat pana in secolul al XVII-lea.

Fiecare cladire din Brasov este deosebita. Constructiile s-au ridicat in urma unor principii urbanistice bazate pe reperele geografice ale orasului. Cladirile vechi din Brasov au cateva secole vechime.

Biserica Sf. Bartolomeu, construita in sec al-XIII-lea, se gaseste in cartierul cu acelasi nume din Brasov. Partea originala a constructiei include corul si partile de langa acesta. Planul acestei biserici seamana cu cel al Manastirii Cisterciene de la Carta.

Biserica Neagra, care dateaza din secolul al XIV-lea , reprezinta cea mai mare constructie in stil gotic din tara noastra. Aici se poate vedea cea mai mare orga din Europa si se pot asculta concerte cu muzica clasica si preclasica. In fata acestei bisericii este inaltata statuia lui Johannes Honterus, umanist german.

Casa Jekelius se gaseste pe strada Michael Wiss din Brasov si se incadreaza, drept constructie, in stilul arhitectural de secol XVI, are un singur etaj, iar pereti nu au ornamente. Jekelius a fost un geolog brasovean.

Bibloteca Honterus poarta numele umanistului Johannes Honterus care a infiintat in 1547 biblioteca Liceului German. Aceeasi cladire a devenit casa de locuit, si este cunoscuta drept casa unde s-a nascut muzicianul german, Paul Richter.

Granarul orasului este situat in piata George Enescu din Braso si reprezinta locul unde se depozitau in trecut marfurile, alimentele si alte provizii ale orasului. Aceasta cladire este una dintre cele mai vechi si bine conservate din oras. Astazi se gaseste aici Bistro de l’Arte.

Casa Hirscher sau sala negustorilor, a fost construita in stil renascentist in perioada construita in stil renascentist 1539 – 1545

Bastionul Tesatorilor este cel mai bine pastrat dintre toate cele sapte bastioane ale cetatii. Astazi se gaseste aici Muzeul Cetatii Brasov.

La Brasov gasim si Prima Scoala Romaneasca, cladire in care exista sala de clasa a primei scoli romanesti din Transilvania. Tot aici se gasesc expozitii cu materiale din istoria tipariturii – manuscrise, lucrari ale lui Coresi, unele editii princeps.

Cladirea Muzeului de Arta din Brasov este construita in stil neobaroc si a fost realizata dupa un proiect de M. Wagner, realizat in 1902. Aici, in cele sase sali de la etajul cladirii se gaseste o galerie nationala de pictura si sculptura si o expozitie de arta decorativa.

Piata Sfatului este un punct de referinta pentru Brasov. Face parte din rezervatia arhitecturala a Cetatii si a fost atestata documentar in 1520 – drept forum, iar in 1617 cu numele de ring. In centrul acestei piete se gaseste Casa Sfatului, construita in 1420, iar aici este inclus si Muzeul Judetean de Istorie din Brasov.

Sursa: turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co