Interne

Oraşul lui Brâncuşi visează la Mărul de Aur

Oraşul lui Brâncuşi visează la Mărul de Aur

Oraşul lui Brâncuşi candidează la “Mărul de Aur”. Asociaţia Patronală de Turism a Gorjului, primăria municipiului Târgu-Jiu şi FIJET România au înscris Gorjul istoric şi pitoresc în cursa pentru câştigarea acestui trofeu european decernat pentru performanţă în turism.

Mărul de Aur este echivalentul Oscarului în turism. Obiceiurile tradiţionale gorjeneşti, împrejurimile Mănăstirilor Lainici şi Tismana, frumuseţea particulară a Peşterii Polovragi, ospitalitatea oltenilor şi operele brâncuşiene sunt atuurile pe care judeţul Gorj mizează în această competiţie.

Autorităţile judeţului recunosc, însă, că mai sunt multe de făcut pentru ca zona să îşi exploateze la maximum potenţialul turistic.

În 2009, România a reuşit deja să obţină trei mere de Aur, pentru Delta Dunării, Mărginimea Sibiului şi compania aeriană Blue Air, marcând o premieră la nivel internaţional.

Candidatura proiectului „Mărul de Aur pentru oraşul lui Brâncuşi” a fost depusă în martie la Praga. Poate dura, însă, între unul şi cinci ani până ca oltenii să poată gusta din Mărul de Aur.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co