Articole

Reguli de aur, pentru o drumeţie reuşită

E weekend şi nu ţi-ai planificat nimic, sau pur şi simplu te-ai săturat de drumul până la mare? Nici o problemă, noi te trimitem la o drumeţie şi vom face bagajul împreună.

Drumeţia este o mişcare în aer liber care ne solicită şi ne fortifică trupul. Pentru o simplă drumeţie în munţi, nu avem nevoie de foarte mult echipament, dar trebuie să fim pregătiţi de orice, fie o schimbare bruscă de vreme sau una de teren.

Cum şi drumeţia începe de jos, aşa vom începe şi noi: încălţămintea. Astfel, chiar dacă este vară şi este cald, chiar daca vreţi să arătaţi bine, nu uitaţi un aspect simplu: picioarele sunt unicele mijloace de transport. Aşa că alegerea este simplă: pantofi montani sau bocanci. Având în vedere că este vară şi terenul nu este chiar atât de alunecos, recomandaţi sunt pantofii montani. Aceştia vă ajută să aveţi o aderenţă bună pe toate tipurile de teren (mai puţin zăpadă), nu sunt rigizi sau grei şi sunt chiar comozi. Nu uitaţi că cel mai bine este să îi purtaţi puţin înainte, pentru a nu cauza bătături.

Trecând la haine, regula de aur sună cam asa: safety over fashion! Din start trebuie să renunţaţi la ideea de jeansi sau pantaloni strâmţi, oricât de comozi sau plăcuţi ar fi ei. Cea mai bună alegere ar fi niste pantaloni din fâş sau bumbac pentru a permite respiraţia pielii. Cămăşile, tricourile largi sau un poncho v-ar acoperi şi v-ar feri de soare suficient pentru a asigura confortul necesar unei drumeţii. Chiar dacă este cald, nu ezitaţi să luaţi şi o pereche de mănuşi şi neapărat o pălărie, pentru că la nivelul capului are loc cel mai mare transfer de căldură. Pe lângă acestea, ar trebui să mai luaţi în bagaje haine de schimb pentru a fi acoperiţi în caz de incidente, dar şi o pelerină de ploaie, pentru că de multe ori vremea se schimbă de la o oră la alta. Nu uitaţi să vă împachetaţi hainele în pungi de plastic, pentru a fi protejate. 

Toate acestea vor intra într-un rucsac, care ar trebui să aiba trei proprietăţi importante: să fie rezistent, comod şi încăpător. Având şi rucsacul pregătit, nu mai rămâne decât să punem în el cele necesare: un briceag, o lanternă, un aprinzător, o frânghie şi neapărat un fluier, pentru a putea găsi grupul, în caz că te rătăceşti. 

Chiar dacă este scurtă drumeţia, nu trebuie să neglijaţi faptul că veţi pierde foarte multă energie. Pentru a evita acest lucru, nu uitaţi să puneţi în rucsac şi ceva mâncare. Nişte sandwichuri cu margarină, care este o sursă bună de grăsimi esenţiale Omega 3 şi Omega 6, brânză şi ardei sau roşii, un baton de ciocolată sau proteine, în caz că nivelul glicemiei va scădea, nişte fructe şi neapărat cel putin doi litri de apă. Acum că sunteţi pregătiţi, să aveţi drum bun!

sursa: femina.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co