Articole

Relaxare în Perla Pacificului – Bora Bora

Relaxare în Perla Pacificului – Bora Bora

Concediu, soare, plajă cu nisip fin, valuri limpezi… Dacă nu poţi asocia toate acestea decât cu vacanţa de vară, înseamnă că nu ai căutat până acum ofertele agenţiilor de turism pentru Bora Bora. Destinaţia, care mai e denumită, pe bună dreptate, insula visurilor, atrage an de an mii de turişti în căutarea unui colţ de Rai. Romanticii sau îndrăgostiţii din întreaga lume aleg să îşi petreacă zilele libere într-o atmosferă cu adevărat magică, desprinsă parcă dintr-o poveste. Peisajele psihedelice, apele limpezi care udă poalele insulei din arhipelagul Polineziei Franceze şi varietatea impresionantă de activităţi suficiente pentru a satisface şi cele mai pretenţioase gusturi fac din această destinaţie una de vis. Supranumită şi Perla Pacificului, Bora Bora te va cuceri cu un amalgam de nuanţe de bleu, cu lagune de culoarea turcoazului şi o vegetaţie abundentă a vulcanului Otemanu, de un smarald inconfundabil. Deşi mulţi au încercat, de-a lungul timpului, să scrie despre Bora Bora, nici un epitet nu ar putea cuprinde atmosfera magică emanată de această insulă.

Luna de miere sau vacanţă cu familia? Ai ales locul potrivit!

Fie că alegi această destinaţie pentru luna ta de miere sau pentru un concediu cu familia, Bora Bora te va face să te îndrăgosteşti la prima vedere. Văile tropicale luxuriante şi insuliţele împânzite de palmieri, nisipul fin de pe plaje de un alb aproape imaculat şi sutele de specii de peşti coloraţi care se scaldă în apele cu corali te aşteaptă să-ţi deschidă poarta spre o lume cum nu ai mai văzut niciodată. Pe lângă toate acestea, forma de castel a muntelui Mount Otemanu vine să aducă o tentă de perfecţiune a cadrului feeric. Vacanţa ta va fi una cu adevărat extraordinară şi îţi vei aminti cu drag de peisajele incredibile întâlnite aici tot restul vieţii tale. Văzută din aer, Bora Bora a fost comparată cu „un mic smarald într-o mare de turcoaz, înconjurat de un şirag de perle sclipitoare”. Vederea insulei de pe aeroport, aflat la 20 de minute cu barca de satul principal, Vaitape, îţi va tăia răsuflarea. De fapt, micul colţ de Rai nu este altceva decât un complex de insuliţe mici, formate de-a lungul unei bariere de corali din jurul insulei principale. Laguna, renumită mai ales pentru clima tropicală ce te invită la abandon de sine, este cunoscută de toţi cei care au călcat pe acolo. Intensitatea apusurilor de soare, apele limpezi şi peisajele splendide i-au făcut pe toţi să nu-şi mai dorească altceva, decât să lenevească pe plajele cu nisip fin. Suprafaţa lagunei este de aproape trei ori mai mare decât suprafaţa de uscat, Bora Bora fiind destul de mică, putând fi străbătută în mai puţin de o oră cu maşina. Vei găsi, în sud-estul insulei, Grădina de Corali, un parc subacvatic natural în care vei putea admira o gamă diversificată de specii de peşti şi corali. În largul Pont Matira îţi vei putea bucura privirea cu graţioasele pisici şi vulpi de mare, pe care, cu puţin curaj, le poţi mângâia în timp ce sunt hrănite. La intrarea în strâmtoare vei putea admira şi spectacolul inedit oferit de rechini cenuşii şi baracude.

Adrenalină şi distracţie

Dacă ajungi în Bora Bora, nu ai cum să ratezi măcar o şedinţă de snorkeling, un adevărat „must” de pe insulă. Te vei putea minuna de darul naturii, o varietate impresionantă de peşti tropicali, coloraţi viu, şi corali care tronează pe fundul apei. Poţi opta pentru o excursie cu jet ski-ul sau poţi alege să admiri priveliştea subacvatică, în cadrul unei şedinţe de scuba diving. Tot aici poţi obţine un brevet de scufundător, în cadrul numeroaselor şcoli care îţi stau la dispoziţie. Dacă eşti în căutare de adrenalină, ia-ţi inima în dinţi şi mergi să hrăneşti rechinii din Pacific, bifând o activitate foarte căutată de turiştii care ajung în Bora Bora, Shark Feeding. Poţi înota, astfel, printre rechini flămânzi, sau poţi alege să te distrezi în timpul unui Aqua Safari, unde ai ocazia să te plimbi pe lângă peretele de coral, la sub 35 de metri, cu o cască de scafandru. Ai posibilitatea să vezi Bora Bora de la înălţime, într-un tur cu elicopterul sau practicând parasailingul. Alege să descoperi mai multe din interiorul absolut fascinant, vulcanic al insulei, într-o excursie cu o maşină 4X4, pe care majoritatea agenţiilor de turism ţi le poate pune la dispoziţie. Nu rata ocazia de a vizita ferma de perle, situată pe insula principală, pentru a admira simbolul Polineziei Franceze. Nu uita să fotografiezi nici tunurile căţărate de americani pe coama vulcanului care tronează în mijlocul insulei, dar care nu au fost folosite niciodată!

 

Articol realizat de Fadia HÎRŢAN

pentru www.travelmix.ro

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co