Simpozionul Internațional Young Skal, 24-27 Aprilie 2014 The Future is Ours | Think Green | Think YOUNG SKAL
Viitorul turismului românesc aparţine tinerilor profesionişti! Pentru a demonstra acest lucru, Young Skal Bucureşti, “divizia de tineret” a Asociației Skal International Romania (SIR) și prima organizaţie profesională a tinerilor din domeniul turismului din România va organiza cea de-a doua ediţie a Simpozionului Internaţional Young Skal!
Evenimentul va avea loc la Bucureşti, în perioada 24-27 aprilie 2014 şi va reuni membri ai cluburilor Young Skal din peste 10 ţări, între care mentionăm Germania, Finlanda, Suedia, Danemarca, Italia, Bulgaria, Marea Britanie, Turcia, Spania și Norvegia. Scopul este crearea unor parteneriate active între clubul Young Skal din Bucureşti şi celelalte organizaţii Young Skal din lume şi încurajarea schimbului de idei, experienţă şi bune practici între tinerii profesionişti din industria turismului.
Simpozionul va beneficia și de participarea unor personalități din turism și oficiali ai Skal International: dna. Marianne Krohn – vice-președinte al Skal International, dl. Nik Racik – fost președinte al Skal International (2009-2010), dna. Ann Lootens – director al Young Skal International și dl. Antonio Garcia del Valle – președinte onorific al Skal International.
Simpozionul va include un seminar interactiv dedicat priorităţilor de dezvoltare şi promovare a turismului şi a companiilor din industrie, dar şi dezbateri pe marginea perspectivelor de viitor ale cluburilor Young Skal. Tinerii profesioniști participanți la simpozion vor încerca să găsească, împreună, soluții pentru ca proiectul Young Skal să devină o voce puternică și reprezentativă pentru turismul internațional și o rețea de referință pentru alte organizații profesionale din domeniul. Evenimentul se va încheia cu o excursie la Bran, participanții având oportunitatea de a efectua un tur ghidat al Castelului Bran, dar și de a asista la o prezentare despre păstrarea tradițiilor românești, susținută de dna. Maria Stoian, președinte fondator al ANTREC.
Pe data de 25 aprilie, în cadrul Simpozionului va fi organizată o ceremonie de acordare a titlului de „Oraș al păcii” municipiului București. În cadrul ceremoniei, echipa Skal International România și Young Skal București, împreună cu reprezentanți ai autorităților publice locale, vor desemna un loc de reculegere în Parcul Herăstrău din Capitală și vor inagura o placă comemorativă dedicată valorilor susținute și promovate de organizațiile Skal la nivel international: Prietenie, Pace, Solidaritate și Promovarea intereselor comune din domeniul turismului. Urmare a acestei ceremonii, capitala României va deveni primul oraș-capitală din lume care primește distincția de „Oraș al păcii”, acordată de Institutul Internațional al Păcii prin Turism (IIPT) și Skal International. La ceremonie vor participa, pe lângă membri ai Young Skal București, Skal International România și comitetului executiv Skal International, reprezentanți ai Primăriei Municipiului București.
Simpozionul Internațional Young Skal 2014 este organizat sub patronajul Autorității Naționale pentru Turism și Asociației Skal International România, cu sprijinul unor reputați specialiști din domeniul turismului și industria ospitalității: dl. Răzvan Filipescu – președinte ANT, dl. Răzvan Pîrjol – președinte al Skal International România, dl. Călin Ile – secretar general al Skal International România, dl.Antoni Kuhnen – președinte onorific al Skal International România. Prima ediţie a Simpozionului Young Skal a avut loc în 2013, în cadrul Congresului Internaţional Skal din Girona, Spania.
Contact:
Anamaria RAVAR
Responsabil relația cu presa
Anamaria.ravar@youngskal.ro
0732.089.783
***
Young Skal reprezintă o diviziune a organizației Skal International România creată special pentru studenți și tineri profesioniști din domeniul turismului. Misiunea Young Skal este să recruteze toate persoanele ce activează în sfera vânzării și promovării serviciilor turistice spre mișcarea Skal. Obiectivul principal îl reprezintă integrarea și familiarizarea acestora cu valorile de bază ale organizației Skal International: Prietenie, Pace, Solidaritate și Promovarea intereselor comune din domeniul turismului, atât la nivel local cât si international. Atunci când un membru Young Skal va ocupa o poziție managerială în cadrul industriei turistice, acesta va continua să susțină și să încurajeze mișcarea Skal, devenind astfel un lider ce poate transforma într-un mod proactiv mediul în care activează.
Young Skal este destinată tuturor tinerilor profesioniști cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani ce studiază sau activează în domeniul turismului de cel puțin doi ani. Ideea de bază a constituirii Young Skal o reprezintă atragerea tinerilor profesioniști în cadrul organizației și promovarea lor la statutul de membri Skal activi, odată cu atingerea calificării necesare. Astfel, se va asigura continuitatea mișcării prin recrutarea constantă de noi membri.
Membrii Young Skal au oportunitatea de a participa la numeroase activități, atât din cadrul industriei ospitalității, cât și conexe, precum culturale, sportive sau relații publice. Astfel, vor avea posibilitatea de a cunoaște membri Skal din organizațiile din întreaga lume și a interacționa cu aceștia, contribuind în mod voluntar la succesul general al organizației. Tinerii participanți se bucură de sprijinul Clubului Skal local pentru activități de socializare și pentru obținerea experienței profesionale, având totodată oportunitatea conectării la o rețea internațională de profesioniști din domeniu.
Young Skal București a fost înființat în decembrie 2012 sub mentoratul domnului Antoni Kuhnen – Mentor Young SKAL Bucharest, beneficiind de sprijinul total al domnului Razvan Pirjol – Presedinte SKAL International România. O contribuție importanta în crearea acestui grup o au și dl. Calin Ile, manager general al Ibis Gara de Nord și dna. prof. univ. dr. Gabriela Țigu, prorector al Academiei de Studii Economice din București, alături de toți ceilalți membri ai clubului SKAL International România, care prin ambiție si dedicare au facut posibilă realizarea acestui proiect.