Soldaţi daci şi romani ajung în cetatea TOMIS
Joi, 1 Septembrie 2011, Domeniile Ostrov, Dobrogea Grup Constanţa și Groove Hour lansează “Vinul Labyrinthum” şi “Prăjitura ecologică Augusta”. Produsele, alături de “Pâinea Antică Romană Labyrinthum”, susțin proiectul de restaurare, reabilitare și punere în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic Tomis, proiect inițiat de Groove Hour în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța și Consiliul Județean Constanţa. Evenimentul de lansare are loc la ora 17.00 în Sala Pictată a Muzeului de Istorie Națională şi Arheologie Constanța.
La evenimentul de lansare sunt prezenţi pentru prima dată în Constanţa soldaţii daci şi romani ai Asociaţiei Terra Dacica Aeterna din Cluj. Echipamentul militar roman al soldaţilor va purta însemnele Legiunii XIII Gemina, legiunea cea mai longevivă pe teritoriul Daciei romane, care a staţionat în decursul secolelor II şi III d. Chr. la Apulum (Alba Iulia de azi). Cu ocazia evenimentului de lansare rivalităţile dintre daci şi romani se vor manifesta paşnic în reprezentaţii menite să înveţe şi să destindă în acelaşi timp publicul.
“Vinul Labyrinhtum” este un vin sec obţinut din struguri ajunşi la maturitate deplină, de aleasă fineţe, rotund, catifelat, amplu şi robust. Fermentat cu grijă la temperaturi scăzute, dezvoltă o aromă secundară de fermentaţie care, pe fondul fineţei, conferă vinului o savoare remarcabilă, fin echilibrată, scăldată natural într-un buchet generos. Îmbutelierea Vinului Labyrinthum se realizează în cadrul cramei Domeniilor Ostrov, iar vinul obţinut are particularităţi de nobleţe şi originalitate care-i conferă o personalitate puternică şi distinsă. Vinul Labyrinthum va fi promovat sub sloganul “Vinul care ne dă nouă viaţă”, un un slogan care se pierde în labirintul istoriei.
“Prăjitura ecologică Augusta” este un desert BIO, preparat din făină integrală de grâu Spelta ecologic, după o rețetă veche de peste 2000 de ani, care are în compoziție miere, unt, oua, stafide și scorțișoară, toate certificate ecologic. Nu conține E-uri sau conservanți, este sănătoasă, sățioasă și gustoasă. Mierea, ouăle, untul, stafidele și scorțișoara dau acestei prăjituri o savoare deosebită.
În luna iunie, în cadrul aceluiași proiect, Dobrogea Grup a lansat Pâinea Antică Romană, o pâine sănătoasă, preparată din făină integrală de grâu Spelta ecologic, după o rețetă veche de peste 2000 de ani, care are în compoziție miere și ulei de măsline și este obținută printr-un proces de fermentare naturală. Pâinea nu conține E-uri sau conservanți, este sănătoasă, sățioasă și gustoasă. Uleiul de măsline și mierea dau aceste pâini o savoare deosebită. Pâinea Antică Romană este o sursă de proteine, vitamine, minerale și fibre necesare unei alimentații sănătoase. Este o pâine echilibrată din punct de vedere nutrițional, cu multiple beneficii pentru sănătatea consumatorului.
Din valoarea obținută prin comercializarea acestor produse, Domeniile Ostrov şi Dobrogea Grup vor direcționa lunar o sumă fixă ce va contribui la restaurarea, reabilitarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic Tomis din Constanța.
„Produsele Dobrogea Grup, pentru o alimentație sănătoasă!”
Lansarea de astăzi a “Vinului Labyrinthum” şi a “Prăjiturii ecologice Augusta” face parte din strategia de comunicare a proiectului Centrul Cultual Labyrinthum şi contribuie direct la promovarea patrimoniului cultural dobrogean. Strategia de comunicare a proiectului se desfășoară în perioada 2011 – 2015.
Centrul Cultural Labyrinthum
Produsele Labyrinthum susţin proiectul de restaurare şi reabilitare a Edificiului Roman cu Mozaic din Constanţa în cadrul Centrului Cultural Labyrinthum – „Labyrinthum” – marcă înregistrată la OSIM România. Centrul este gândit ca o infrastructură cultural-istorică, ce integrează vestigiile și expoziția muzeală existentă într-un spaţiu dedicat de evenimentelor inter-culturale, artistice, de media și de afaceri. Se vizează, astfel, promovarea reciprocă a elementului turistic de natură arheologică și a elementului de acțiune:experimental-creativ, care atrage și reține participanții în ambianța unică a vestigiilor trecutului istoric al tărâmului dobrogean.
Elementului de acțiune: experimental-creativ, introduce un concept modern de transformare a resurselor existente în puncte de atracție prin oferirea de servicii și organizarea de evenimente cu scopul de regenerare a zonei peninsulare şi valorificare integrată, pe termen lung, a patrimoniului cultural al orașului-port Constanța.
Proiectul îşi propune:
Extinderea spaţiului existent şi îmbunătățirea condițiilor de primire a vizitatorilor prin elemente de arhitectură modernă.
Transformarea cadrului muzeal al Edificiului prin organizarea de evenimente inter-arte și de afaceri în spaţii special destinate, care să valorifice ambianța unică a vestigiilor și potențialul cultural al orașului.
Asigurarea unui climat interior controlat și adecvat conservării vestigiilor și exponatelor.
Asigurarea resurselor material-tehnice, umane și financiare necesare realizării de programe cultural-artistice și activități muzeale: sală de proiecţii şi conferinţe, ateliere de arheologie experimental-creativă, cafeteria, etc.
Dezvoltarea resurselor de informare și promovare puse la dispoziția publicului în sensul creşterii numărului de turişti, prin realizarea de materiale promoționale, expoziții, evenimente sau happening-uri.
Stabilirea de parteneriate cu sectorul public, privat și nonguvernamental în beneficiul promovării și valorificării proiectului Centrul Cultural Layrinthum.
Contact
Groove Hour – Departamentul Marketing
0241 618 255