Titanic II, pe apă din 2018

Cine nu a auzit de povestea celebrului vas Titanic, dar cu un destin tragic! „A fost cel mai mare pachebot din lume, în momentul plecării sale în călătoria inaugurală, din Southampton, Anglia, cu destinaţia New York, pe 10 aprilie 1912. La trei zile de la plecare, în data de 14 aprilie 1912, la ora 23:40, Titanic s-a ciocnit cu un aisberg şi la ora 02:30 a dimineţii zilei de 15 aprilie, nava s-a scufundat în Oceanul Atlantic. În urma naufragiului au murit 1.514 dintre cei 2.228 pasageri de la bord. Acesta a fost unul din cele mai mari dezastre maritime pe timp de pace din istoria lumii şi poveştile nespuse ale Titanicului mai ies la suprafaţă şi astăzi, la 103 ani de la scufundare şi la 18 ani de la lansarea celebrului film Titanic, regizat de James Cameron.” relatează descoperă.ro
Şi de la film, trecem într-o altă etapă a poveştii. Un fel de continuare, dar la standardele moderne din zilele noastre. China-Emiratele Arabe Unite este ruta pe care o va străbate Titanic II, în anul 2018. Vaporul va fi o replică modernizată a navei originale, o copie fidelă, la fel de luxos. Cel care finanţează marele proiect este magnatul australian Clive Palmer. Despre Titanic II, portalul Wikipedia scrie: „este un pachebot aflat în construcție, care va fi o copie a faimosului vas RMS Titanic. Proiectul a fost anunțat de către miliardarulîn aprilie 2012, ca navă amiral a companiei de croazieră Blue Star Line. Inițial, data lansării a fost stabilită în 2016, cu plecarea navei din Southampton spre New York în același an.” Însă, traseul a fost schimbat, călătoria va porni din Jiangsu către Dubai.
Noul Titanic va măsura 270 de metri lungime şi 53 de metri înălţime, având o greutate de 40.000 de tone, va fi mai lat decât originalul cu 3,65 metri, va conţine un număr suficient de bărci de salvare, precum şi sisteme de evacuare marine. De asemeni, nava va fi dotată cu aer condfiţionat, cu săli de sport, băi turceşti, o curte de squash şi piscină.
„Fratele geamăn” va avea nouă etaje şi 840 de cabine pregătite să găzduiască 2.400 de pasageri şi 900 de membri ai echipajului. „Noul Titanic va avea, desigur, proceduri moderne de evacuare, va fi controlat prin satelit şi va avea sisteme digitale de navigare şi radar, tot ce trebuie să aibă un vapor construit în secolul XXI. Este un proiect finanţat de noi, dar păstrăm legătura cu numeroase companii din Emiratele Arabe care îşi doresc să profite de oportunităţile pe care le va pune la dispoziţie acest proiect”, a declarat directorul de marketing al companiei BlueStar Line, James McDonald.
Încă nu se ştie câţi bani vor trebui să scoată din buzunare doritorii unei croaziere încărcată de istorie, dar se vor putea achiziţiona bilete la clasa întâi, a doua şi a treia, la fel ca în cazul vasului original.
Sursa foto: www.titanic-ii.com