Articole

Topul celor mai tari locuri din București în viziunea turiștilor străini

Străinii care ajung în Capitală au un interes crescut pentru tradiția și cultura românească. Vă prezentăm un top cinci al locurilor preferate de străini în București, conform celebrului site de turism tripadvisor.com.

Locul 5: Casa Poporului, cu 25 de comentarii, a primit cele mai multe feedback-uri din partea străinilor, însă, nu a avut suficiente voturi ca să poată urca pe podium. Un turist de origine spaniolă a rămas, în luna mai, cu o amintire foarte urâtă legată de Palatul Parlamentului pentru că, spune acesta în comentariu, ghidul a fost subiectiv, a vorbit despre politică și genocid.

”Oricine vizitează un muzeu sau o clădire vrea să afle care este istoria locului respectiv. Ana Maria, ghidul turistic, nu i-a respectat pe turiști. Eu i-am cerut un formular tip pentru a face plângere, dar nu mi-a dat decât o bucată de hârtie, care a ajuns probabil la gunoi. Sunt membru tripadvisor de câțiva ani, dar nu mi s-a mai întâmplat asta niciodată. A fost o experiență foarte urâtă”, explică spaniolul, care mai spune că, deși locul este drăguț, turul a fost groaznic.

Locul 4: Zona Lipscani a pierdut podiumul în topul celor mai interesante și frumoase locuri din București chiar dacă mulți străini care au fost aici spun că le place să zăbovească cu o băutură răcoritoare la o terasă și să se plimbe apoi pe străzile din Centrul Vechi. Atunci când ajung în această zonă, străinii spun, în comentariile postate pe site-ul de profil, că vor să se plimbe pe străzi și să admire arhitectura Bucureștiului.

Locul 3: Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia ocupă ultima poziție a podiumului în topul celor mai frumoase obiective turistice din Capitală. Un turist spune că a avut șansa să vadă acest loc și că ”a fost fenomenal”. Acesta le recomandă celor care vor să vadă ceva diferit, dar cu o notă venețiană, să vină la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia.

O femeie din Los Angeles, care a citit despre locuința de vară a domnitorului Constantin Brâncoveanu și a vizitat apoi acest loc, spune, în comentariu, că a fost surprinsă de frumusețea celui mai mare loc non-religios din preajma Capitalei. Deși a fost iarna în această locație, turista susține că a rămas impresionată fiindcă totul era acoperit de zăpadă, iar Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia erau împrejmuite de un lac înghețat.

Locul 2: Biserica Stavropoleos se află pe locul doi în topul celor mai votate locații turistice din București. Picturile de pe pereții exteriori ai bisericii au atras admirația unui turist englez, însă interiorul clădirii era, în opinia sa, destul de întunecat. Turistul a fost încântat și de grădina bisericii și spune că, pentru el, aceasta este o oază de liniște.

Un cetățean german, care a vizitat Biserica Stavropoleos, susține că acest obiectiv turistic și-a recăpătat farmecul vechi după o restaurare îndelungată. Și acesta, ca și englezul care și-a expus părerea cu privire la biserică, spune, în comentariu, că pereții exteriori sunt foarte frumos pictați, însă, în interior, lăcașul de cult este mic și întunecos. El le recomandă vizitatorilor să participe la o slujbă din această biserică, lăcaș de cult recunoscut pe plan internațional pentru corul care cântă ”minunat”. Deși se află într-un loc mai retras, neamțul spune că biserica merită căutată și vizitată.

Locul 1: Muzeul Satului este locul favorit al străinilor care ajung în București. Potrivit tripadvisor.com, portal turistic destinat celor care vor să descopere locuri noi de pe întreg mapamondul, Muzeul Satului se află pe primul loc în topul celor mai frumoase și interesante atracții turistice din București. Vizitatorii acestui site votează locurile preferate și postează comentarii în care descriu experiențele lor din vacanțe. Printre cei care au postat comentarii în care descriu obiectivele turistice din Capitală se află și români, stabiliți în alte state. Aceștia încearcă astfel să îi atragă pe străini să descopere Bucureștiul și România.

Unul dintre utilizatorii portalului, care a vizitat muzeul în iunie 2010, susține, în comentariul său, că muzeul l-a surprins pentru că l-a introdus ”în viața rurală a României cu casele și poveștile sale interesante”. Acesta a mai precizat că aici se organizează frecvent concerte cu muzică populară și alte activități interesante pentru copii și adolescenți.

O altă vizitatoare, din Grecia, care a fost la Muzeul Satului în iunie 2010, susține că și-a petrecut ore întregi, alături de copiii săi, la acest obiectiv turistic. Muzeul le-a plăcut enorm, potrivit comentariului postat, și i-a dat acestei turiste senzația că se află în altă lume pentru că a putut vedea casele tradiționale de prin toate colțurile țării. Acesteia i-au plăcut mult și bisericile de la nivel local, dar singurul aspect asupra căruia atrage atenția este acela că, în cadrul obiectivului turistic, nu există alte chioșcuri cu băuturi răcoritoare cu excepția celui de la intrare. Femeia le recomandă celor care vor să vadă muzeul să se asigure că au apă atunci când aleg această destinație. Grecoaicei nu i-a scăpat din vizor nici magazinul de suveniruri, unde spune că a găsit obiecte pe care nu le-a mai văzut nicăieri în altă parte, dar la prețuri destul de piperate.

Un turist englez, care a lucrat aici o perioadă, spune că s-a dus în ianuarie la Muzeul Satului și s-a simțit ca și cum ar ajunge în trecut într-o lume netehnologizată, dar surprinzătoare. Străinul regretă faptul că a vizitat obiectivul în timpul iernii, când, spune el, casele erau închise și nu a putut vedea cum arată interiorul lor, decât după ce a dat jos zăpada de pe geamuri și s-a uitat pe ferestrele caselor.

Francezi care au vizitat numeroase obiective turistice bucureștene

Miercuri, într-un mijloc de transport în comun, un cuplu de turiști francezi, mai în vârstă, încerca să descopere, cu ajutorul unei hărți, unde se află mai exact. Încercând să spele imaginea țării, pătată peste hotare, un călător le-a explicat celor doi străini cum pot ajunge la Piața Romană, unul dintre locurile pe care voiau să le vadă cei doi călători. Francezii voiau să ajungă apoi în Centrul Istoric, la Muzeul Satului, Casa Poporului și să vadă mare parte din Capitala României. Trecând cu autobuzul RATB pe Calea Dorobanților, străinii au rămas uimiți de verdeața din oraș, de frumusețea clădirilor și chiar au spus că Bucureștiul este foarte frumos.

Cuplul campa în apropierea Grădinii Zoologice din Capitală și a ajuns aici în vizită, după ce a fost în Italia, Croația, Slovenia, Ungaria și apoi în România. Din Serbia, francezii au intrat în țară pe la Porțile de Fier, apoi în Craiova, Pitești și București.

Un alt turist, columbian, care era în același autobuz voia să ajungă la Piața Romană, iar pe urmă, la Piața Universității. Chiar dacă străinul a spus că Bucureștiul este frumos acesta a remarcat mizeria de pe străzi și casele vechi și îmbâcsite. Cel mai probabil, străinul fusese atras mai mult de frumusețea fetelor din Capitală fiindcă avea o hartă a Bucureștiului, care avea pe spate nenumărate femei în costumul Evei, care-și așteptau clienții la masaj erotic și erau încercuite zonele din centru în care poate se aflau acele saloane.

Ce mai vizitează străinii în București

Printre cele mai votate obiective turistice se află și Parcul Herăstrău, Muzeul de Istorie al Comunităților Evreiești din România, Opera Națională, Ateneul Român, Palatul Șuțu, Muzeul Militar Național, Piața Revoluției, Teatrul Național București, Mănăstirea Snagov, Arcul de Triumf, Muzeul Țăranului, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Artă al României, Grădinile Cișmigiu, Teatrul Odeon, Parcul Carol, Piața Unirii, Biserica Sfântul Spiridon, Muzeul George Enescu, Hanul lui Manuc, Cercul Militar, Grădina Botanică, Biserica Sf. Nicolae – Crețulescu, Centrul Vechi, Palatul Universității și trei cazinouri.


sursa: b365.realitatea.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co