Articole

Topul destinaţiilor cu adrenalină

Pentru cei care iubesc vacanţele inedite, cu un consum maxim de adrenalină, agenţiile de turism promovează pachete turistice care includ practicarea sporturilor extreme. Pe de altă parte, există destinaţii devenite faimoase pentru activităţile neobişnuite oferite turiştilor care caută adevărata aventură, iar unii specialişti în domeniul turismului sunt de părere că aceasta poate fi de fapt o strategie de marketing pentru a promova astfel de locuri, pentru că nu mai prezentau interes turiştilor. Fie că vorbim despre zbor cu paraşuta, înot cu crocodilii sau 10 zile în Amazon, toate aceste activităţi transformă vacanţa într-o adevărată aventură. Curierul Naţional a selectat câteva destinaţii interesante din lume realizând un top al excursiilor care includ activităţi de aventură.

Australia: scufundări în apă alături de crocodili

În nordul Australiei, mai exact în oraşul Darwin, se află un centru acvatic dedicat celor care vor să-şi testeze curajul, iar spre opinia multora nu numai de curaj este nevoie pentru a înota, pentru că nu este vorba despre o şedinţă de înot obişnuită, ci de o „baie” alături de cei mai periculoşi crocodili.
Crocosaurus Cove a mediatizat intens această inedită activitate, iar doritorii de adrenalină din continent au primit cu mare interes acest „sport extrem”. Cei care doresc să experimenteze această aventură se echipează cu un costum de baie şi intră într-o cuşcă în care nu pot încăpea mai mult de două persoane, aceasta urmând să se scufunde în locul în care înoată crocodilul. Toată această aventură costă între 148 şi 108 dolari australieni, iar pentru cei care doresc doar să privească „curajoşii” scufundându-se alături de periculoasele exemplare, taxa de acces este de 28 dolari australieni.

Franţa: Parisul văzut de sus cu balonul sau paraşuta

Oraşul Luminilor cu siguranţă nu a devenit mai popular datorită sporturilor extreme inedite sau a celor care caută adrenalină, dar pentru cei care doresc să experimenteze un tur al oraşului altfel decât în mod normal, aceştia pot opta pentru un salt cu paraşuta deasupra oraşului, admirând frumoasele peisaje. Pentru cei mai puţin curajoşi, dar dornici să admire Franţa „de la înălţime” aceştia pot opta pentru un tur cu balonul deasupra regiunii Ile de France sau castelelor de pe valea Loirei. Săritura în gol cu paraşuta, pe lângă faptul că promite o adevărată aventură, alături de un instructor autorizat, poate oferi posibilitatea de a admira regiunea Ile de France într-un mod inedit. Saltul se face de la o înălţime de aproximativ 4.000 de metri, se realizează o cădere liberă de aproximativ un minut, urmată de o aterizare uşoară de încă şapte minute. În tot acest timp instructorul este cel care dirijează întregul zbor. O astfel de experienţă poate costa între 555 şi 558 de euro de persoană, în pachet fiind incluse 2 nopţi de cazare în cameră dublă cu micul dejun inclus, un curs teoretic despre tehnică de sărit în tandem cu paraşuta, decolarea cu avionul, şi partea cea mai scurtă, dar esenţială a acestei aventuri: săritura în gol, urmată de căderea liberă şi aterizarea. Zborul cu balonul deasupra Franţei pare o experienţă mult mai liniştită, oferindu-vă totodată peisaje frumoase pe care le puteţi admira liniştiţi timp de o oră. Ceea ce este cu adevărat inedit la zborul cu balonul, este că fiecare zbor devine unic, deoarece acesta se lasă purtat de vânt, pe trasee noi. Costul unui tur al oraşului văzut de sus este între 689 şi 785 de persoană şi include două nopţi de cazare în cameră dublă şi zborul cu balonul timp de o oră.

America de Sud: armată în jungla amazoniană

Dacă, în urmă cu câţiva ani, bărbaţii se speriau de gândul de a face armată, iată că acum există o categorie care plăteşte sume pe care le-ar putea cheltui într-o vacanţă relaxantă stând la plajă, numai pentru 10 zile în tabere de cantonament din Amazon. Conform site-ului getintravel.com, studii realizate de psihologii americani arată că o astfel de experienţă poate schimba total perspectiva vieţii individului care tocmai a avut parte de o astfel de experienţă, iar în cele mai multe cazuri aceste schimbări sunt pozitive.


Pentru a trece cu brio peste testul de rezistenţă, aventurierii trebuie să fie pregătiţi să experimenteze izolarea în zone în care nu vor avea acces la nimic din ceea ce ţine de confort: nu vor avea apă, hrană şi nici loc de adăpost, dar asta doar timp de 3 zile. Programul de supravieţuire va începe cu patru zile de acomodare în zona Rezervaţiei Tamshiyacu-Tahuayo, în care participanţii vor înota şi se vor plimba cu canoe. După aceea, dacă turiştii s-au adaptat la acest stil de viaţă, vor învăţa să vâneze, să găsească apa potabilă, dar şi hrană, toate acestea însoţite de antrenamentele de forţă şi supravieţuire. Abia spre finalul programului, timp de 3 zile va urma izolarea în sălbăticie. Agenţii de turism afirmă că cel puţin jumătate din numărul participanţilor renunţă la programul dur din ultimele 3 zile. Pentru cei care pe parcursul programului se răzgândesc, se pot face alte itinerarii, în funcţie de dorinţele fiecăruia. Ei aleg activităţi relaxante, fie înotul alături de delfinii roz, fie vizitarea satelor din împrejurimi, plimbări cu ambarcaţiunile de-a lungul râurilor. Preţul unui astfel de pachet porneşte de la 4.500 dolari americani.


sursa: curierulnational.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co