Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Torino, o destinatie ca-n… filme

Fiind un oraș puternic industrializat, Torino este cunoscut mai ales pentru fabricile de automobile – fiind supranumit Capitala Automobilelor-, și pentru echipele de fotbal Juventus și AC Torino. Oferta turistică a urbei nu este, însă, deloc de neglijat.

Zona turistică a orașului adăpostește diverse palate, piețe și muzee, chiar în inima urbei. Așa cum se poate spune despre Colosseum că este simbolul Romei, emblema orașului Torino este reprezentată de Mole Antonelliana, o construcție care măsoară peste 160 de metri, cu o formă cel puțin ciudată. Deși inițial trebuia să fie o sinagogă, clădirea a fost, în final, dedicată lui Victor Emanuel II. În anul 1889, când a fost preluată de Consiliul Municipal, Mole Antonelliana era cea mai înaltă clădire din cărămizi din lume. Construcția a fost promovată ca simbol al orașului, fiind inscripționată pe spatele monedei de doi euro-cenți italienești, și a reprezentat emblema oficială a Jocurilor Olimpice de Iarnă din anul 2006, de la Torino. Clădirea găzduiește Muzeul Național al Cinematografiei, unde pasionații de film pot afla mai multe despre această industrie. În cadrul acestuia, vizitatorii pot găsi cinci secțiuni distincte ale filmului italian.
Giulgiul lui Isus
Orașul din nord-vestul Italiei este cunoscut și pentru controversata pânză de in, lungă de peste patru metri și cu o lățime care depășește un metru, păstrează și astăzi imprimată imaginea corpului unui om care prezintă semne de crucificare. Biologii și antropologii au constatat, după anul 1931, că giulgiul nu este pictat cu vopsele, așa cum se credea, ci este sânge coagulat de la înțepăturile coroanei de spini, pe frunte, de la rănile lăsate de cuie, la încheieturile mâinilor și picioarelor, și de la cea produsă de împungerea cu sulița, în dreptul coastelor. În primavara anului trecut, credincioșii au avut ocazia să vadă expus celebrul giulgiu, în cadrul unei expuneri solemne, deși Vaticanul a instituit regula ca acesta să fie arătat publicului o dată la 25 de ani, ultima dată fiind în anul 2000. Giulgiul este găzduit de Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul.
Plimbarea plimbărilor
Vizitatorii au la dispoziție și un circuit de excepție, în care pot vedea Castelul Valentino, Centrul Lingotto, Piazza Castello, Amfiteatrul Roman și Porta Palatina, Muzeul Egiptean, Muzeul Motoarelor și Galeria de Artă Contemporana sau Muzeul de Antichități și Arte Frumoase, care aparțin categoriei de obiective turistice obligatoriu de bifat.
Orașul nu duce lipsă nici de biserici impresionante, printre care Catedrala Superga, Domul San Giovanni, Santurario della Consolata sau de palate, precum Palatul Reale, Palatul Madama sau Palatul Cavour. Vârfurile acoperite de zăpadă ale Alpilor pot fi văzută de pe colinele care mărginesc orașul și unde se afla Basilica Superga. Torino mai este cunoscut și datorită platourilor de filmare pentru clasicele pelicule Jaf în stil italian, din anul 1969, cu Michael Caine, și Deep Red, o producție din 1975, realizată de regizorul italian Dario Argento.
Fadia HIRTAN

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co