Externe

Turismul din Grecia în scadere

Turismul din Grecia în scadere

Criza economică şi politică din Grecia pune pe fugă turiştii. Veniturile din turism ale statului elen vor scădea cu până la 15 la sută anul acesta, într-o ţară în care turismul aduce o importantă contribuţie la bugetul public.

Turismul a primit lovitură după lovitură în Grecia, în ultimii ani de criză economică. 2012 este al cincilea an de recesiune la rând şi a fost marcat de violente manifestaţii de stradă şi greve. Mai nou, criza politică de la Atena a culminat cu temerile privind ieşirea Greciei din zona euro, dacă alegerile din iunie nu aduc la putere un guvern care să respecte condiţiile impuse de creditori în planul de salvare a ţării.

Toate acestea au afectat puternic turismul, această adevărată „gâscă cu ouă de aur” a Greciei, ale cărei venituri s-ar putea să scadă cu până la 15% anul acesta, potrivit estimărilor Asociaţiei Întreprinderilor Turistice.

Declinul turismului a fost cel mai vizibil în zone precum peninsula Halkidiki din nordul Greciei, unde staţiunile sunt încă goale la începutul sezonului turistic. Cu toate acestea, industria turistică elenă speră să egaleze cifra de 16,5 milioane de vizitatori de anul trecut, când sectorul a avut încasări cu 10% mai mari decât în 2010. În 2011, în Grecia au intrat cu 1,5 milioane de turisti mai mult decât în anii trecuţi. Cum turismul reprezintă nu mai puţin de 16% din produsul intern brut al ţării, Grecia nu-şi poate permite să fie ocolită de turiştii străini anul acesta şi caută noi modalităţi de a-i atrage pe meleagurile sale însorite.

Sursa: The Money Channel

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co