Interne

Unde găsim hoteluri boutique în Bucureşti?

Toată lumea a auzit de hotelurile boutique şi sunt admirate pentru intimitate şi serviciile personalizate pe care le oferă.
În primul rând hotelurile de acest gen trebuie să asigure clienţilor discreţie şi intimitate, să se simtă ca acasă şi să aibă parte de servicii personalizate, servicii pe care lanţurile hoteliere de lux nu le pot oferi. Designul este foarte important în construcţia unui astfel de hotel. Dacă un hotel are un design contemporan acesta se va numi „design hotel”, în schimb dacă avem de-a face cu un design clasic într-o clădire istorică acesta va purta denumirea de „boutique hotels”. Hotelul boutique în general este construit într-o clădire istorică, în centrul oraşelor, amenajate într-un stil aparte. Hotelurile de acest tip sunt de dimensiuni mici, dar au în vedere dorinţele clientului şi intimitatea lui. Accentul este pus pe serviciile personalizate, de aceea fiecare cameră este diferită pentru a se plia pe dorinţele oricărui client. Din păcate acest gen de hoteluri nu prea sunt numeroase în România, dar cele care există impresionează prin rafinament şi calitate în servicii. Clienţii unor astfel de hoteluri sunt fie manageri şi CEO veniţi în interes de afaceri, VIP-uri, sau mai rar, ce-i drept, turişti în vacanţă care pur şi simplu îşi doresc să experimenteze o zi sau un week-end într-un hotel boutique.
În Bucureşti sunt câteva hoteluri de acest gen, apărute în ultimii ani, împrumutând din elemente ale stilului clasic, baroc sau veneţian, printre care Carol Parc Hotel, Rembrandt, El Greco, Opera, Venezia Parliament sau Epoque Hotel. Specialiştii sunt de părere că aceste hoteluri se ridică la standardele impuse de hotelurile boutique de lux din străinătate.

Carol Parc Hotel, un fost palat restaurat

Carol Parc Hotel, aflat în zona Parcului Carol din Bucureşti, s-a deschis în noiembrie 2007, după trei ani de restaurare. Arhitectura exteriorului redă stilul aristocratic al secolului trecut, şi asta pentru că în restaurarea fostului Palat Suter s-au implicat mai mulţi experţi în design şi istorie din Italia, Germania şi Austria.
Pentru că este un fost palat restaurat camerele amenajate sunt diferite, fiecare spaţiu din hotel având un design personalizat. Fiecare detaliu este important în amenajarea unui asemenea hotel. Până şi cosmeticele folosite în baia camerei de hotel trebuie să poarte semnătura unor designeri ca Bogner sau Bvlgari. Materialele de decor sunt şi ele foarte importante, aşternuturile patului sunt din mătase, mochetele sunt persane de cea mai bună calitate, lămpile sunt create din sticlă de Murano, iar baia poartă numele designerului Laura Biagiotti. Preţurile pentru o noapte de cazare în acest hotel variază, de la 290 de euro o cameră standard cu mic dejun continental inclus, la 1.500 de euro pentru apartamentul regal. Hotelurile boutique nu îşi doresc o promovare către mass market, acestea fiind promovate pe site-uri şi publicaţii de specialitate. De exemplu Conde Nast Traveller realizează anual topul celor mai exclusiviste locaţii din lume, fiind atent selectate. Singurul hotel din România inclus în acest top este hotelul mai sus menţionat, amenajat în fostul palat.

Hotelul Epoque vrea să devină un punct de referinţă pentru mâncarea franţuzească

Hotelul Epoque din Bucureşti a fost deschis în urmă cu 9 luni, după o investiţie de 8 milioane de euro şi are 45 de apartamente. „Acest hotel se adresează oamenilor de afaceri, dar şi turiştilor. Iar pentru a atrage mai mulţi vizitatori compania a investit 600.000 de euro în remodelarea bucătăriei restaurantului, dar şi pentru aducerea unui celebru chef francez distins cu 2 stele Michelin care a semnat meniul Bistro Epoque”, a declarat, pentru Curierul Naţional, Alexandru Oproiu, reprezentant al managementului Hotelului Epoque.
Implicarea lui Guy Martin în proiectul Bistro Epoque presupune crearea meniurilor şi selectarea furnizorilor de materii prime care să corespundă exigenţelor, numirea unui chef rezident format de Guy Martin la Paris care să implementeze acest meniu, consultanţă permanentă privind amenajarea şi organizarea restaurantului, precum şi vizite frecvente la Epoque pentru revizuirea periodică a meniurilor şi supervizarea operaţiunilor. Pentru a degusta meniul special al hotelului trebuie să alocaţi o sumă de cel puţin 240-320 de lei. Iar dacă doriţi să rămâneţi la hotel trebuie să ştiţi că pentru o noapte de cazare trebuie să plătiţi între 110 euro şi 400 de euro.


sursa: curierulnational.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co