Reportaj

Vacanţă în România – VIDEO

Vacanţă în România – VIDEO

Orice roman, oricât de supărat ar fi peţaralui, din motive economice sau politice, recunoaşte că are o patrie cum nu se poate mai frumoasă. Pentru sceptici sau pentru cârcotaşi… iată câteva exemple de zone în care ar trebui să mergi cel puţin o dată în viaţă. Dacă nu vă convingem astăzi… încercăm şi mâine cu alte ţinte turistice româneşti.

Una dintre cele mai căutate staţiuni de odihnă din ţară, Stâna de Vale, este amplasată la o altitudine de 1.100 metri, pe Valea Iadului, în judeţul Bihor. Cadrul natural pitoresc oferit de pădurile de brazi şi ferigi uriaşe, poienile şi pajiştile din împrejurimile munţilor Bihorului, constituie principalele puncte de atracţie pentru turişti. Factorii pedoclimatici şi de vegetaţie creează condiţii optime pentru tratarea afecţiunilor respiratorii, a bolilor cardiovasculare şi a nevrozelor. Din staţiune se fac excursii la cascadele Moara Dracului, Săritoarea Ieduţului şi la peştera Meziad. De la Stâna de Vale se poate parcurge Valea Iadului întinsă pe 42 de kilometri, în al cărui perimetru se găseşte lacul de acumulare de la Leş, iar în apropiere se află Peştera cu Apă din Valea Leşului. Alte atracţii zonale sunt Cascada Iadolina, Peşterile Urşilor şi Meziad, Boga, Padiş şi Cetăţile Ponorului, Valea Iadului şi Peştera cu Apă, Coada Lacului.

Staţiunea Cheia este situată în comuna Mâneciu, judeţul Prahova, pe râul Teleajen la poalele Munţilor Ciucaş, la distanţă de 60 kilometri de Ploieşti pe Drumul Naţional Bucureşti – Braşov.

Staţiunea se caracterizează prin presiune atmosferică relativ coborâtă, aer curat fără praf şi alergeni, bogat în raze ultraviolete, ionizare atmosferică substanţială. Este un loc minunat de odihnă şi recreere pentru persoane care suferă de astenie nervoasă, suprasolicitare fizică şi intelectuală, hipertiroitism benign, rahitism, dereglări de creştere juvenilă, anemii secundare etc.

Covasna este o staţiune balneoclimaterică permanentă, aşezată în depresiunea Braşovului, la poalele vestice ale munţilor Vrancei, la o altitudine ce variază între 550 şi 600 metri. Este o staţiune deschisa în toate anotimpurile anului. Cura de sănătate pe care o oferă staţiunea este foarte uşor de realizat, datorită condiţiilor naturale excelente cu care este înzestrată regiunea: aer bogat în ioni negativi, izvoare de ape minerale cu debite foarte mari, nămol mineral şi mofete. Staţiunea este bogată în izvoare de apă minerală carbogazoase, clorurate, sodice etc, folosite atât în curele externe, cât şi în curele interne, respectiv în tratarea unor afecţiuni cum ar fi boli ale aparatului digestiv şi al glandelor anexe, boli endocrinologice, boli ale rinichilor şi căilor urinare, boli ale aparatului locomotor, cardiovascular, ale sistemului nervos şi, nu în ultimul rand, boli dermatologice.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co