Externe

1.350 de zboruri anulate la Lufthansa

Greva piloților de la Lufthansa, ce se desfășoară în perioada 1 – 2 decembrie, a dus la anularea a 1.350 de zboruri, fiind astfel afectați peste 150.000 de pasageri, informează Agerpres via Reuters.

În urma eșecului negocierilor cu conducerea companiei referitoare la programele de pensionare anticipată, piloții, reprezentați de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), au încetat activitatea luni, ora 11,00 GMT, până marți, ora 22,59 GMT, pe zborurile pe distanțe scurte și medii, precum și marți între orele 02,00 — 22,59 GMT, pentru zborurile pe distanțe lungi și Cargo, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului.

b747-8i_lufthansa_02 (1)

Piloții de la Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, au organizat deja mai multe acțiuni de protest în acest an, care au afectat mii de pasageri, din cauza intenției echipei de conducere de a elimina sistemul de pensionare anticipată care le permite să se pensioneze la 55 de ani.

Piloții vor să-și păstreze posibilitatea de a se pensiona anticipat la 55 de ani cu 60% din salariu, înainte de a ajunge la vârsta oficială de pensionare — de 65 de ani.

Conducerea Lufthansa a anunțat că a făcut concesii în recentele negocieri cu sindicatele, acordând piloților inclusiv o majorare salarială de 5%. Anul acesta, grevele repetate au redus cu 160 de milioane de dolari profitul operațional al companiei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co