Articole

Campania Protejarea Mediului Înconjurător

Există probleme grave cu care ne confruntăm, probleme care se impun atât la nivel naţional, dar şi la nivelul comunităţii în care trăim: deteriorarea continuă a mediului, creşterea nivelului de poluare al apelor, caracterul restrâns şi relativ limitat al apelor naturale destinate consumului, creşterea riscului de îmbolnăviri cauzate de consumul de alimente poluate de ploile acide, despăduririle excesive, care determină încălzirea globală.

Un prim pas în protejarea mediului, mai ales în mediul urban, îl reprezintă amenajarea spaţiilor pentru colectarea şi reciclarea deşeurilor.

Tânăra generaţie trebuie educată în spiritul dobândirii de cunoştinţe, atitudini, motivaţii, în vederea angajării în soluţionarea problemelor actuale şi mai ales în prevenirea apariţiei altora noi.

Un grup de tineri au demarat o campanie de voluntariat în vederea protejării mediului înconjurător, iniţiind acţiuni de curăţare a spaţiilor verzi, de curăţare a râurilor cu un grad mare de poluare din pricina pet-urilor. Pe lângă acţiunile de curăţare şi protejare a mediului, noi încercăm, prin acţiunile noastre, să împădurim zonele în care defrişările au avut un efect dezastruos asupra mediului. Un exemplu în acest sens sunt alunecările de teren sau dispariţia treptată a stratului de ozon.

Prin aceste acţiuni, sperăm să dăm un exemplu tuturor persoanelor, să favorizăm formarea unei viziuni globale şi realiste privind modul concret în care trebuie conceput un proiect de protejare a mediului înconjurător. De altfel, omul este inseparabil de mediul în care trăieşte, iar efectele negative întreprinse de acesta afectează relaţia dintre om şi natură.

Acţiunile, pe care noi le întreprindem, sperăm să aiba un efect pozitiv asupra mediului, dar şi a mentalităţii oamenilor. Pentru finalizarea campaniilor iniţiate de noi ne-ar fi de folos sprijinul dumneavoastră. În acţiunile noastre am avut sprijinul Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza, Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza şi Liceul Teoretic „Simion Stolnicu” Comarnic prin numărul mare de elevi participanţi şi cu ajutorul lor am reuşit să plantăm un total de peste 2.380 de puieţi (salcâmi, brazi, nuci, frasini, plopi etc.) şi s-au strâns peste 300 de saci cu pet-uri şi gunoaie.

Ne-am implicat şi în proiectul Let`s do it! Romania din 25 septembrie 2010, unde am strâns peste 150 de saci cu gunoaie în municipiul Câmpina şi, bineinteles, nu ne vom opri aici, de aceea am înfiinţat o asociaţie non-guvernamentală cu numele Asociaţia „Protejarea Mediului Înconjurător” Prahova.

Sperăm că prin asociaţia nou înfiinţată vom putea preveni, vom putea iniţia proiecte în şcoliile prahovene şi încercăm să avem cât mai multe acţiuni de plantare de copaci şi adunare a gunoaielor, şi nu în ultimulul rând de a educa tinerii care ar trebui să protejeze şi nu să distruga mediul înconjurător.

Membrii fondatori ai asociaţiei sunt Brotoiu Cristian, Miron Răzvan, Pascu George, Olteanu Ştefan, Burlacu Ioana şi Olaru Alexandru. Cei care doresc să participe la acţiunile pe care noi le vom iniţia, să adere în asociaţia noastră. Vă aşteptăm cu cea mai mare plăcere şi ne puteţi contacta la 0724.846.535, 0735.855.895 sau la adresa de mail protejareamediuluiinconjurator@yahoo.com; site: http://www.asociatiaprotejareamediului.blogspot.com/

Asociaţia Protejarea Mediului Înconjurător – Prahova

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co