Evenimente

19-21 februarie 2016 – Festivalul Internaţional de Pomana Porcului, ediţia a XI-a

Urmează un week-end plin de arome şi savoare în staţiunea Băile Balvanyos, comuna Turia, judeţul Covasna. Vă întrebaţi de ce? Pentru că în perioada 19-21 februarie va avea loc Festivalul Internaţional de Pomana Porcului, ediţia a XI-a, un deliciu culinar devenit tradiţie.

Cârnaţi, jumări, lebăr, sarmale şi alte preparate din carne de porc vor fi pregătite cu har şi spor de cele 16 echipaje înscrise în concurs. 10 dintre acestea vin din Ungaria, un echipaj este din Croaţia, iar restul de 5 sunt din România. Echipele sunt compuse din maxim patru persoane şi vor fi premiate cu medalii, cupe şi diplome.

Juriul va fi format ad-hoc din reprezenţanţi ai Asociaţiei Bucătarilor din România, ai Cavalerilor Viticoli din zona Târnavelor, ai Husarilor şi ai presei.

Scopul festivalului, aşa cum spun organizatorii, este acela de păstrare a tradițiilor locale de iarnă si gastronomice specifie minorităţilor maghiare şi folclorului românesc, prezentarea, promovarea şi păstrarea tradiţiilor gastronomice, culturale şi folclorice de iarnă ale fiecărei localităţi, atât din ţară cât şi din străinătate, legate de modul de sacrificare a porcului, modul de pregătire al preparatelor din carne de porc, mâncărurile, preparatele, bucatele gătite din porcul sacrificat.

produse-traditionale-640x330

Sursa foto: www.stiriagricole.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co