Interne

22 după 22

22 după 22

Dacă sunteţi din Bucureşti sau veţi vizita oraşul zilele acestea, vă recomandăm expoziţia de fotografie „22/22” găzduită de Muzeul Ţăranului Român. Până pe 15 ianuarie, cele 50 de instantanee aparţinând lui Vlad Columbeanu vă aşteaptă pentru a vă prezenta Bucureştii manifestărilor de stradă din anii 1989-1990. Expoziţia propune o readucere în memoria colectivă a evenimentelor  care s-au petrecut pe străzile şi în pieţele capitalei începând cu data de 21 decembrie 1989 şi până în luna octombrie a anului următor.

La revoluţie, Vlad Columbeanu nu s-a închis în casă, dar nici n-a ieşit înflăcărat să strige lozinci. A vrut, în schimb, să capteze pentru memoria tuturor imaginile mişcării ce a zguduit Bucureştiul. Astăzi, fotografiile făcute de el au o valoare documentară pe care însuşi autorul nu o închipuise la vremea când a ieşit cu aparatul de fotografiat în mijlocul mulţimii.

De asemenea, câteva fotografii surprind manifestaţii de stradă, precum mitingul cămăşilor albe, iar cele mai recente sunt cele de la Convenţia Studenţească din octombrie 1990. Fotografiile surprind şi ciocnirea dintre cotidian şi istoric.

Selecţia fotografiilor a fost realizată de cei de la Institutul Cultural Român, care au organizat iniţial expoziţia acum doi ani, cu ocazia colocviului internaţional „După 20 de ani…”. După 22 de ani, autorul, o dată cu vizitatorii expoziţiei, rememorează clipele agitate în care a surprins imaginile. Expoziţia poate fi vizitată până pe 15 ianuarie 2012, în Sala Foaier a Muzeului Ţăranului Român.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co