Interne

3.000 de turişti pe pârtiile din Straja

3.000 de turişti pe pârtiile din Straja

Toate cele şapte pârtii din staţiunea Straja au fost deschise, la sfârşitul săptămânii, pentru schiori, stratul de zăpadă măsurând aproape 40 de centimetri, iar gradul de ocupare a staţiunii a fost de aproximativ 90 la sută, aproximativ 3.000 de turişti fiind cazaţi în staţiunea montană.
Peste 3.000 de turişti si-au petrecut sfârşitul de săptămână pe pârtiile din Straja. Aici stratul de zăpadă măsoară aproape 40 de centimetri.
” Se schiază pe toate cele şapte pârtii. Turiştii care preferă sania au la dispoziţie o a şaptea pârtie, special dedicată. În acest sfârşit de săptămână sunt foarte mulţi turişti în Straja, majoritatea familii cu copii care încearcă să profite de ultima zi înainte de începerea unui nou trimestru şcolar. Gradul de ocupare a staţiunii este de aproximativ 90 la sută, peste 3.000 de turişti fiind cazaţi în cabane, pensiuni, hoteluri sau vile la Straja”, a declarat, duminică,pentru mediafax, şeful Salvamont Lupeni, George Resiga.
Potrivit acestuia, toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, iar drumul de acces din oraşul Lupeni spre staţiunea Straja este practicabil pentru maşini.
Cabanierii spun că toate camerele au fost ocupate.
Turiştii care practică sporturi de iarnă pot alege şi staţiunile montane Râuşor, din Retezat, sau Parâng, din Valea Jiului, unde stratul de zăpadă bătătorită permite practicarea schiului în condiţii relativ bune.
Zăpada este tasată foarte tare pe pârtii şi are o grosime de 15-20 de centimetri, la Parâng.
Turiştii care doresc să urce în Parâng pot face acest lucru doar cu telescaunul, din Petroşani, drumul spre staţiune fiind impracticabil, chiar şi pentru maşinile cu tracţiune integrală.
Sursa: www.mediafax.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co