Interne

3 trasee cu grade diferite de dificultate, la întrecerea națională de ciclism Câmpina Open Mountain Bike – Race For Autism!

campina mtbFundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina – organizatorii competiției naționale de ciclism montan “Câmpina Open MTB – Race for Autism!” – le-au pregătit și în acest an competitorilor, 3 trasee cu grade diferite de dificultate, pentru a putea răspunde cât mai bine nevoilor de challenge ale fiecarei categorii de vârstă și aptitudini. Întrecerea, care va avea loc în data de 7 septembrie, pe dealurile municipiului Câmpina, este deschisă pasionaților de ciclism de toate vârstele, atât profesioniști cât și amatori.

Traseele competiției se situează în zona: Platoul Muscel (start) – Dealul Voila – Plaiul Câmpinii – Șotrile – Vistieru – Cornu – Pratoul Muscel (sosire).

Pentru categoriile “Avansați” și “Elite”, este pregătit Traseul A, cu o lungime de cca. 32 km și o diferență de nivel însumată, de cca. 1400 m.
Traseul este compus din 85 la sută off road (drum forestier, drum de căruță, poteci) și 15 la sută șosea asfaltată. Startul se ia de pe platoul Muscel, se coboară în vale, în apropiere de Valea Câmpiniței, apoi traseul urcă spre dreapta, intersectează fostul drum forestier (cartierul Voila, spre Plaiul Câmpinii), urcă prin pădure, trecând prin spatele fostei unități militare de la Voila, și continuă prin pădure, câțiva kilometri. Urmează ieșirea în șoseaua asfaltată ce leagă Câmpina de comuna Șotrile, pe care o urmează pentru cca 5 km, până în satul Vistieru, după care intră spre stânga, pe drumul de căruță (cunoscut local ca „Drumul Hoților”) ce se întoarce spre Cornu, pe coama dealului, trece pe lângă Mânăstirea Cornu, apoi coboară spre zona fostului poligon de trageri de pe Valea Câmpiniței și ajunge din nou în platoul Muscel (zona de start-sosire).

Pentru categoriile “Amatori” și “Juniori”, este pregătit Traseul B, cu o lungime de cca. 16 km și o diferență de nivel însumată, de cca. 700 m.
Traseul este 100 la sută off road (drum forestier, drum de căruță, poteci) și este comun cu Traseul A până în zona fostei unități militare Voila unde, după ce coboară în valea Câmpiniței, urcă direct în drumul de căruță („Drumul Hoților”) ce face legătura, pe coama dealului, între satele Vistieru și Cornu, trece pe lângă Mânăstirea Cornu, iar de aici este comun cu traseul A, până la sosire, pe Platoul Muscel.

Pentru categoriile “Copii” și “Family*”, este pregătit Traseul C, cu o lungime de cca. 5 km și o diferență de nivel însumată, de cca 125 m.
Și acest traseu este 100 la sută off road (drum de căruță, poteci). Pornește de pe Platoul Muscel (zona de start), se desfășoară pe suprafața cuprinsă între Valea Câmpiniței, drumul forestier care face legătura între cartierul Voila / satul Plaiul Câmpinii și marginea nordică a zonei de agrement “Fântâna cu cireși”.
*Copiii participă cu bicicletele proprii, fără sisteme de tracțiune atașate de bicicletele părinților.

Traseele sunt igienizate și marcate corespunzător. Traseele sunt descărcabile, în format Google Earth, de pe http://campina-mtb.ro/info-competitie/traseu/ .

“Mulțumim partenerilor noștri: Primăria Municipiului Câmpina, Primările comunelor Șotrile și Cornu, Federația Română de Ciclism, Regia Națională a Pădurilor Romsilva și BibChip care sunt alături de noi, ne susțin și ne ajută în organizarea, și în acest an, a evenimentului. Este foarte încurajator faptul că autoritățile au înțeles importanța competiției “Câmpina Open Mountain Bike”, atât pentru cauza socială (strângere de fonduri pentru copiii cu autism din Prahova) cât și pentru dezvoltarea potențialului turistic al zonei, și au ales să se implice.
Fiind un eveniment bazat în exclusivitate pe participarea voluntară a tuturor celor implicați, mulțumim, în egală măsură, susținătorilor competiției, care ne ajută financiar și/sau cu produse necesare desfășurării întrecerii, dar și cu produse pentru kit-urile de premii, și chiar cu voluntari: Petrom, Lemet, Isostar, Bergenbier, Carrefour, H2O, Gadgetărie, Algida, Rețeua Privată, de Sănătate – “Regina Maria”, Regenovex, Fil Sam Câmpina, S.C.Floricon Salub S.R.L., Giant, Shimano, Happy People – The PR&Events Agency.
Și, nu în ultimul rând, mulțumim partenerilor media, pentru că duc mesajul către publicul interesat: Ciclism.ro, Mbike, Bike Events, Free Rider, DirtBike, 2rism.ro, Ce să vezi.ro, CampinaPh.ro, Info Câmpina” – Adelaide Katerine Tarpan, Manager de Dezvoltare al Fundației Romanian Angel Appeal, organizator voluntar.

“Câmpina Open Mountain Bike” este un eveniment sportiv ce și-a format deja o tradiție și susține, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează în exclusivitate pe voluntariat și pe implicarea probono a susținătorilor. Toate fondurile obținute din înscrierile la competitie vor fi folosite pentru un proiect dedicat copiilor cu autism din Prahova.

Fundația Romanian Angel Appeal – este o organizație neguvernamentală care, de peste 20 de ani, desfășoară proiecte în beneficiul copiilor afectați de boli cronice, copii abandonați, copii din instituții și/sau aflați la risc de excludere socială. Prin proiectele pe care le implementează, Fundația RAA oferă beneficiarilor săi servicii medicale, sociale, de consiliere, servicii de instruire, și desfășoară campanii naționale de informare. În ultimii 5 ani, Fundația Romanian Angel Appeal a sprijinit, prin activitatea sa, copii și tineri cu autism precum și familiile acestora, prin facilitatea accesului la servicii specializate si prin înființarea, în 35 de județe ale țării și în municipiul București, a 40 de Centre de consiliere și asistență pentru persoane cu autism.
Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina – este o organizație neguvernamentală, apolitică și nonprofit, înființată cu scopul de a oferi tinerilor o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber prin practicarea activităților în aer liber, cum ar fi: orientare sportivă, escaladă și alpinism, speologie, ciclism montan, drumeție montană, alergare montană, prin organizarea de cursuri de inițiere în practicarea acestor activități și apoi participarea la competiții de profil precum și prin educarea tinerei generații în spiritul ocrotirii și conservării mediului prin acțiuni de igienizare – ecologizare a unor zone turistice și prin participarea la alte activități conexe.

Pentru detalii și înscrieri în competiția “Câmpina Open Mountain Bike – Race For Autism!”, accesați: www.campina-mtb.ro
Pentru mai multe informații, contactați: Răzvan Rădulescu, tel. 0731137516, email: razvan.radulescu@raa.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co