Interne

8 mil. de euro pentru un patinoar la Brasov

8 mil. de euro pentru un patinoar la Brasov

Cristian Petrescu, ministrul Turismului vrea sa construiasca un patinoar artificial la Brasov, gandit ca o sala polivalenta in care sa se poata desfasura orice sport indoor, potrivit unui proiect de Hotarare postat pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului .

Valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, este de 34,5 milioane de lei (peste 8 milioane de euro), potrivit informatiilor postate pe site-ul institutiei, cu posibilitatea majorarii potrivit evolutiei ulterioare a preturilor.

Finantarea obiectivului de investitii se face de la bugetul de stat, prin bugetul MDRT prin Compania Nationala de Investitii, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse de finatare legal constituite. Durata de realizare a investitiei este de 12 luni.

Prin investitia propusa se realizeaza o baza complexa de antrenament si intretinere pentru sportivii care se vor antrena in incinta complexului . Prin punerea in functiune a acestui patinoar artificial, se va asigura organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European – FOTE 2013, precum si desfasurarea optima a activitatilor sportive, accesibilitatea populatiei la facilitati pentru practicarea sporturilor, a pregatirii echipelor sportive, a pregatirii echipelor de performanta, si totodata se va pune accentul pe dezvoltarea armonioasa a tinerilor prin practicarea sportului. Noul patinoar artificial se va construi pe o structura preluata de la Complexul Sportiv National -Poiana Brasov.

Brasovul are un patinoar Olimpic, ce a fost inaugurat in 2010, pentru care statul a platit circa 10 milioane de euro.

Sursa: stiri.rol.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co