Imobiliare Valea Prahovei
Interne

9 mai… Finala Europa League

9 mai… Finala Europa League

Finala Europa League ar putea schimba imaginea turismului romanesc. Turistii straini de saptamana viitoare vor deveni fie niste ambasadori onorifici ai promovarii turismului romanesc, fie cei mai virulenti critici. Opinia lor nu va putea fi schimbata ulterior nici cu milioane de euro dati pe promovarea internationala a Romaniei, se arata intr-un comunicat al Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii.

Potrivit sursei citate, un eveniment de calibrul finalei Europa League este o sansa ca turistii straini sa vada locurile frumoase si spectaculoase ale Bucurestiului, precum Palatul Parlamentului sau Centrul Istoric, iar turoperatorii sa ii ispiteasca cu excursii pe Valea Prahovei sau pe urmele lui Dracula.

„Faptul ca unii hotelieri au crescut preturile cu 50% pentru a profita prosteste de acest eveniment nu ne face cinste, de vreme ce oricum profiturile vor exploda prin ocuparea fara precedent a locurilor de cazare, a cafenelelor si restaurantelor”, se mai arata in comunicatul citat de Mediafax.

„Turistul strain se poate intalni cu obisnuitii spalatori de parbrize, cu vanzatorii de nimicuri si cu cersetorii nelipsiti de la intersectiile importante. Autoritatile trebuie sa interzica orice forma de cersit sau de vanzare neautorizata in Bucuresti pe durata evenimentului”, se mai arata in document.

Oficialii FPTS spun ca proprietarii de restaurante si terase ar trebui sa se axeze pe preparatele traditionale romanesti. In plus, organizarea unor piete cu produse autentic romanesti, combinate cu suveniruri de calitate ar insemna „o carte de vizita de neuitat” pentru turisti.

Organizarea la Bucuresti a Ligii Europa va genera intre 30 si 40 de mii de turisti si va aduce incasari de 30 de milioane de euro, cele mai multe dintre acestea fiind in domeniile turismului si alimentatiei publice, potrivit presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu.

Finala Ligii Europa dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao are loc in 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Nationala.

Sursa: turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co