Articole

A plouat cu acorduri muzicale la Ziua Lacului Vidraru

Bucureşti, 9 iulie 2012

 

Sâmbătă, 7 iulie, voia bună a cupris zona Căpățâneni de la poalele cetății Poienari. Proiectul “Ziua Lacului Vidraru” a fost finanțat din fonduri europene şi a avut ca obiectiv atragerea unui număr cât mai mare de turiști într-o zonă cu peisaje unice, desprinse parcă din poveşti.

 

Evenimentul de sâmbătă a fost dedicat lacului Vidraru, care datorită barajului său, a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice din Argeş. Barajul Vidraru este traversat de Transfăgărăşan, un drum ce străbate Munţii Făgăraș, cel mai înalt lanţ muntos din țara noastră, făcȃnd din acesta un areal turistic important.

 

Deşi ploaia a încercat să ne strice planurile, evenimentul „Ziua Lacului Vidraru” a fost unul reuşit. Locul a mai fost promovat, însă acest eveniment a adus un beneficiu major zonei. Avem în plan şi alte proiecte pentru dezvoltarea zonei. Unul este deja aprobat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi are o valoare de 10 milioane de euro, sumă alocată pentru dezvoltarea unei staţiuni turistice în această zonă.” – a declarat primarul Stoican Gheorghe.

 

Turiştii de weekend care au ales să viziteze zona de nord a Argeşului au făcut o alegere foarte bună, deoarece peisajele au fost unice, locurile de cazare au fost pe alese iar evenimentul, de neuitat.

Pȃnă la Cetatea lui Vlad Ţepeş – cum este numită fortăreaţa de la Poienari, turistii au avut de urcat 1.480 de trepte de beton, zidite în coama dealului, însă oboseala a dispărut instant atunci cand au ajuns la ruinele cetăţii, deoarece de acolo au putut să admire peisaje de vis: oraşul Curtea de Argeş, Cheile Argeşului, Munţii Făgăraş şi drumul spre Barajul Vidraru.

 

Evenimentul „Ziua Lacului Vidraru” a fost prezentat de Bogdan Nicolai – realizatorul matinalului Alarma de la Pro FM, un împatimit al turismului care a înseninat ziua la propriu prin prezenţa şi energia lui.

Cele două concerte s-au desfăşurat în condiţii total diferite: turiștii aflați în zonă s-au răcorit cu o ploaie combinată cu acorduri muzicale marca Direcţia 5, deoarece concertul s-a desfăşurat pe o ploaie torenţială, în timp ce concertul trupei Compact s-a desfășurat pe o vreme frumoasă, cu soare.

Un lucru este cert: cei care nu au fost prezenţi în acest weekend la “Ziua Lacului Vidraru” au avut de pierdut.

 

Voia bună a fost asigurată între cele două concerte de ansambluri locale din Curtea de Argeș, Pitești şi Ploiești, care au adus în atenția publicului melodii şi dansuri specifice Argeşului. Participanţii la festival au avut parte de multe surprize, jocuri şi concursuri şi au descoperit legendele, tradiţiile şi obiceiurile din zona lacului Vidraru, chiar de la oamenii locului.

 

Turiştii care au dorit să profite din plin de frumuseţile zonei, au optat pentru călărit, plimbări cu trăsura, croaziere, s-au plimbat cu hidrobicicleta sau au închiriat bărci cu vâsle pentru pescuit.

 

„Consider că obiectivul nostru a fost atins. Oamenii au fost receptivi şi au venit cu mic cu mare la evenimentul organizat pe platoul de la poalele cetății Poienari” –  a declarant organizatorul evenimentului Enache Nicolae.

 

Organizatorul evenimentului a fost Asociaţia Eco-Natura, iar proiectul a fost finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co