Interne

Adunarea Generală a Asociaţiei Naţionale a Ghizilor din România

Prima Adunare Generală a ANGR pe anul 2011 a avut loc la sediul THR din Bd. Poligrafiei (Hotel Ramada Park). La întâlnire au fost prezente 28 persoane (dintre care 18 membri). Prezentările au fost realizate de către Tiberiu Munteanu (ghid naţional – preşedinte ANGR) iar discuţiile au fost moderate de către Sînziana Constantinescu (ghid naţional – membru Consiliul Director al ANGR).

În legătură cu situaţia actuală a asociaţiei s-au comunicat următoarele:

1. Numărul de membri cotizanti până în data de 18 martie: 23
2. Din bugetul Asociaţiei (sumele de cotizaţii) s-au cheltuit 1.600 RON reprezentând înscrierea şi cotizatia anuală la ANAT.
3. S-a încheiat un parteneriat cu THR pentru folosirea unei săli de conferinţe pentru întâlnirile ANGR. Ea se alocă de 4 ori pe an, cu titlu gratuit!
4. S-a încheiat un parteneriat cu canalul de televiziune Travel Mix Chanell.
5. S-a citit adresa prin care se solicită includerea asociaţiei noastre în Consiliul Consultativ al Ministerului Turismului.

După prezentarea celor de mai sus s-au hotărât de comun acord cu membri prezenţi următoarele:

1. Asociaţia se retrage din FPTR (Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc), cotizaţia fiind prea mare iar afilierea practic inutilă în momentul de faţă.
2. Asociaţia va negocia cu ANAT ca, cel putin din anul viitor, să nu mai plătească cotizaţia anuală (ANGR fiind non profit).

Dintre membri prezenţi Gavrilescu Natalia a remarcat o lipsă de comunicare între membrii asociaţiei! Ea a propus demersuri pentru ca agenţiile de turism să foloseasca numai ghizi atestaţi şi a indicat ca necesară stabilirea unei strategii pentru a ne face cunoscuţi pe piaţa turismului. S-a discutat posibilitatea de a realiza versiunea în limba engleză a siteului ANGR – s-au oferit Cristina Dăuş şi Cătălin Raţă (formularea în engleză a capitolelor site-ului).

Discuţii s-au purtat şi pe marginea includerii profesiunii noastre în COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania). S-a stabilit ca până la întâlnirea următoare:
1. Să se facă demersuri pentru ca accesul ghizilor în muzee şi obiective turistice să se faca gratuit, pe baza carnetului de ghid.
2. Să se consulte un jurist specializat în legislatia muncii, pentru alcătuirea unui contract tip, care să fie valabil şi să se aplice de către toatre agenţiile de turism.
3. Să se decidă un tarif minim pe zi de munca, de comun acord cu toţi ghizii ANGR.

Ianca Florin, ghidul care se ocupă voluntar, cu titlu gratuit, de îmbunătăţirea site-ului ANGR a propus următoarele:
1.Ghizii să fie prezentaţi pe baza limbilor de ghidaj şi nu în ordinea în care s-au înscris: în momentul în care se selecteaza o limbă, să apară numele ghizilor care ghideaza în limba respectivă.
2.Revine cu propunerea de modificare a statutului in sensul includerii la capitolul membri , a categoriei de membru simplu, care in acest moment nu exista.

Pe 18 martie s-au mai înscris în Asociaţie 2 membri. Următoarea întâlnire a ANGR va fi la începutul lunii iunie.

ANGR mulţumeşte membrilor pentru participare şi interes.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co