Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Află ce stațiune din România a „reînviat” după 25 de ani

poza-sugas-bai-covasna-2 (1) Turiștii se pot bucura din nou de o mică stațiune turistică din Transilvania care, în ultimii doi ani, s-a schimbat complet datorită unor proiecte derulate de autorităţile locale, informează agenția Agerpres. Este vorba despre Şugaş Băi, ce se află la o altitudine de 747 m, în Munţii Gurghiului.

Pentru început, autorităţile din Covasna au cumpărat de la omul de afaceri Ioan Neculaie mai multe obiective turistice lăsate în paragină după privatizare. Acestea sunt un restaurant, o mofetă (o bază în care sunt valorficate beneficiile mofetei, un produs gazos folosit în terapeutica bolilor pulmonare, reumatice și ale circulației sângelui, conținând în principal dioxid de carbon), o bază de agrement şi un mic hotel.

Anul trecut, în cadrul unui proiect realizat cu fonduri europene, numit „Drumul apelor minerale”, a fost deschis un centru spa care include două bazine (unul cu apă rece, unul cu apă caldă), băi turceşti, saune finlandeze şi o sală de fitness.

De asemenea, la sfârşitul acestei luni vor fi încheiate şi lucrările la un teren de minigolf cu 18 piste, un teren de tenis, un teren pentru sporturi extreme (cu rampă de racing pentru ciclişti, plasă de căţărat, trambulină pentru copii, cablu de acrobaţie şi teren artificial de escaladă).

Baza de tratament a staţiunii a fost reabilitată şi dotată cu băi galvanice, saună, aparate de kinetoterapie, electroterapie, magnetodoaflux, masaj, hidromasaj. În clădirea fostului restaurant a fost amenajat un spaţiu de agremens cu mese de tenis, aparate de fitness şi jocuri recreative.

Potrivit autorităţilor locale, întreaga bază de agrement a staţiunii (care include, printre altele, şi două pârtii de schi) va fi administrată de o firmă înfiinţată de Primărie. Această societate va angaja personalul necesar, din rândul locuitorilor din Sfântu Gheorghe (municipiul în a cărui administrare de află staţiunea) şi din împrejurimi.

Sursa: Agerpres

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co