Externe

Află orașul în care jumătate dintre locuitori trăiesc în peșteră

guadix-caves-not-mine (1)În Spania se află un orășel foarte vizitat de turiști datorită modului de viață al locuitorilor. Din cele 20.000 de persoane care locuiesc în Guadix, jumătate au ales un trai primitiv, în peșteri. Turiștii sunt curioși cum se desfășoară viața de zi cu zi a spaniolilor, așa că vin într-un număr din ce în ce mai mare ca să experimenteze acest stil de viață.

Peşterile, despre care se crede că au fost construite în jurul secolului al XVI-lea, pot fi găsite în cartierul Barrio Troglodyte. Aici se află mai mult de 2.000 de case-peşteră ce datează de pe vremea când maurii, de teama persecuţiei invadatorilor creştini, au fugit pe dealuri şi şi-au sculptat casele din gresie moale. Însă în prezent acestea au fost modernizate şi beneficiază de apă curentă, electricitate, chiar şi podele de marmură, antene TV şi internet.

„Mulţi dintre locuitorii din Gaudix trăiesc în casele-peşteri din subteran, în umbra munţilor Sierra Nevada”, a declarat Quora Chang Liu, consultant de turism din Londra, pentru BBC. Peşterile au capacitatea să menţină o temperatură constantă de 20 de grade Celsius pe toată durata anului.

Sursa: Mediafax.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co